Počeo 18. memorijalni ultramaraton od Zagreba do Vukovara

Ultramaraton, Zagreb, Vukovar

Počeo je 18. memorijalni ultramaraton od Zagreba do Vukovara “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata”. Tijekom pet dana trkači će prijeći 344 kilometra, po čemu je to najduža i najzahtjevnija utrka u ovom dijelu Europe, javlja HRT.

Među desetak ultramaratonaca sudionici su Domovinskog rata te djeca poginulih branitelja. Početku utrke nazočio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

– Dosad sam deset puta istrčao ovaj ultramaraton. Želja mi je da ga istrčim i po jedanaesti put. Inače, sudionik sam Domovinskog rata, koji je najveće traume doživio u proboju za Vukovar 91. godine, rekao je Elvir Rakipović iz Osijeka.

Uspomena na poginule je onaj motiv koji nam daje snage da izdržimo. Nadam se da ću izdržati, dat ću sve od sebe. Ako ne izdržim, znam opet da sam dao sve od sebe, naglasio je Elvir.

– Kroz sva sela i gradove kroz koje prolazite, pronosite istinu, podsjećate i podučavate one koji ne znaju, a podsjećate one koji su možda zaboravili o važnosti sjećanja na žrtvu koju smo zajedno podnijeli, istaknuo je Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja.