Pismo Vukovarke: 'Naša Vlada diže rep srpskom narodu koji i dalje želi samo jedno – veliku Srbiju!'

Vukovar, Mostar, Ultrasi, Vukovar, pismo, Hrvatska
Ne mogu, a da se ne oglasim na ovakvu situaciju u novostvorenoj totalitarno-komunističkoj državi Hrvatskoj.

Često se pitam zašto je uopće dolazilo do rata 1991. godine, kada smo tako malo uživali u samostalnoj državi. Još nismo zaboravili ratne strahote, još nismo prebrojali mrtve, još nismo pronašli ubijene i nestale, a strašni komunistički režim opet nam je za vratom. Nova vlast (za koju nisam glasovala, a i ne bih), dobila je domovinu na dlanu, a što je s njom učinila? Bez imalo grižnje savjesti je srozala na zadnja mjesta u EU što se tiče standarda građana, što se tiče nezaposlenosti, domoljublja, obiteljskih vrijednosti, itd., itd. Čak ni zatečeni dug RH nije uspjela zadržati već ga samo povećati i dovesti nas u još veću dubizu i pitam se dokle će naš naivni narod šutjeti i čekati ispunjenje lažnog PLANA 21.

Uopće ne branim vlast HDZ, ali znam da je svaki korak tadašnje Vlade bio kritiziran,dizane su pobune i štrajkovi, a ministri u tadašnjoj Vladi na svaki poziv ogorčenih ipak su se odazvali na svaki njihov poziv. Ipak su bili osjećajniji na socijalno ugrožene, na branitelje, na obiteljska pitanja, na seljačke probleme...

A kamo nas vodi ova vlast? E, moj narode, otvori oči i pogledaj oko sebe svu nepravdu, sav jad i bol branitelja, svu nezaposlenost i odlazak mladih iz RH, pogledaj ovu borbu za brak istospolnih zajednica - pitam se, a tko će njima rađati i dati dijete?

Zar smo dotle došli mi katolička zemlja? Zar i naš katolički i hrvatski narod to podupire?

Shvatila sam od prvih dana stvaranja nove vlasti da nas ona neće nigdje dovesti-već samo u propast odvesti! Nisu sposobni za rješavanje gorućih problema već se tada okreću stvaranju kaosa među Hrvatima i dizanje repa srpskom narodu, koji u svojim glavama i dalje ima cilj stvaranje Velike Srbije, s nama dobro znanim granicama: Virovitica-Karlovac-Karlobag.

Moram se osvrnuti i na događaje od 18.11.2013. I što tu reći već sramota od Milanovićeve i Josipovićeve svite koja je to dobro isplanirala; doći napraviti kaos između Hrvata i Srba, između Vlade i Stožera, a dobro znamo da su dan ili dva ranije na cesti Negoslavci-Orolik (koja se radi već duže vrijeme) zatrpali sve neravnine oko kanalizacijskih odvoda da bi izravnali cestu kojom će proći hrvatski velikani položiti vjence na Ovčari (a da pritom ne natruckaju svoju guze). Mi koji ovdje živimo znamo da se i ovim putem može doći do Ovčare - masovne grobnice iz 1991. Zar to ne ukazuje na njihov podli plan bježanja preko sela sa srpskom većinom na Ovčaru već nekoliko dana ranije? Dotična gospoda, dok su glumatala u krugu bolnice, nisu dozvolila ni ugasiti svoje automobile, već su oni cijelo vrijeme radili. A zašto i ne bi kada se pune novcem poreznih obveznika. Zato svi Vi koji osuđujete Stožer za dvostruku kolonu moram reći da ste obmanuti, Vlada i Predsjednik uopće nisu planirali ići u koloni. Da je to bila njihova želja, oni bi se priključili iz pijeteta prema žrtvama i na kraju kolone, ako treba. Ovakvim postupkom postali su još jadniji i nesposobniji.

A glede nogometne utakmice, gdje se naša reprezentacija borila za odlazak na svjetsko prvenstvo - opet provokacije! Velika zastava s imenom VUKOVAR se skinula i maknula, da ne bi kojim slučajem naši reprezentativci izgubili utakmicu. Super, pobijedili smo i naš hrvatski narod se opet ujedinio i slavio. I što sada opet zabrana isticanja DOMovine Hrvatske, zabrana igračima spomenuti svoj dom i domovinu, odmah slanje policije na uviđaj: Eh, ministre Jovanoviću, zar se u Borovu nije vijorila zastava s napisanim VUKOVAR na ćirilici? Zar se nije pjevalo ulicom i u dvorani NOŽ-ŽICA-SREBRENICA i nikom ništa. Ministar Ostojić nije poslao svoje policajce na uvid i ispitivanje. Vidimo mi jako dobro da je ta mala nacionalna manjina bolje zaštićena od većine! Oni ne zavšavaju u medijima kao vijest širenja mržnje, već kao ugroženi. Nas Hrvate se lovi, stavlja u istražne zatvore od najmanje 30 dana, lažira se izvješće o pretučenom branitelju koji je skinuo plaču sa dvojezičnim natpisom, a čak se ne udostoje dati izvješće u kakvim je stanju za vrijeme bolničkog liječenja. Policajac, koji ga je udario, biva čuvan i zaštičen te bez otkaza za takav čin. Možda bude i unaprijeđen u savjetnika kao Dragan Miljuš.

No, mogla bih pisati do iznemoglosti o svim nepravdama i bolima hrvatskog naroda, ali moram i završiti s molbom da se u narodu već jednom probudi svijest i počnu donositi prave odluke koje će našu zemlju pomalo početi izvlačiti iz krize, a što prije, to bolje!

B.B. iz Vukovara

dnevno.hr