Pismo potpore Bandiću od Miška Primorca

Milan Bandić
U povodu predsjedničkih izbora u jednoj nam i jedinoj domovini Hrvatskoj (drugom krugu 10.01.2010.), držim slobodnim obratiti vam se ovim proglasom kao čovjek koji se još davne 1956. godine priključio i postao članom Hrvatskog oslobodilačkog pokreta te čovjek koji je kao sudionik prvog utemeljiteljskog sastanka HDZ-a održanom 1989. godine u Clevelandu USA u nazočnosti dr Franje Tuđmana bio izabran za prvog čelnika HDZ-a Amerike.

 

Nešto kasnije 25.02.1990. zajedno sa još šezdeset neizmjerno hrabrih i domoljubnih Hrvata sudjelovao sam i bio govornik na Prvom sveopćem Saboru HDZ-a te službeno imenovan za Predsjednika HDZ-a Amerike, ogranka Chicago i ostajem članom središnjice HDZ-a sve do 1992.godine.

HDZ je nastao na temeljima sveopćeg Hrvatskog oslobodilačkog pokreta a kako sam već i naveo prvi puta sam postao njegov član daleke 1956. godine u Biskupskoj klasičnoj gimnaziji u Splitu a svoju zavjetnu prisegu, kao politički izbjeglica  sam ponovio u Francuskoj u Marseillu 1958. godine. Tu sam po prvi puta kroz mojih četrnaest godina studija i rada,osjetio ljepotu demokracije i cikličku gorčinu degradacije ljudskih vrednota i ekonomskog pada dotične države kada ekstremna predsjednička ljevica, pa i desnica, dođe na vlast- kao što se to dogodilo ovih zadnjih godina u našoj mladoj hrvatskoj državi.

Kao aktivni član HDZ-a a tako ću nastaviti i sve do svoje smrti, i kao ponosni nositelj visokih hrvatskih odličja, uključujući i „Red hrvatskog pletera“ kojim me je odlikovao prvi predsjednik dr Franjo Tuđman temeljem članka 98.Ustava RH poručujem da hrvatski narod glasno i neopozivo mora reagirati na neizmjernu korupciju i pljačku, koju su većinom i planski učinili jugo-komunisti (a to i danas još uvijek rade stvarajući tako vrlo povoljne uvjete za nastavak stvaranja treće Jugoslavije.

Dati njima jedan mandat donekle se može razumjeti ali dati im još jedan mandat –mogu samo reći Bože im oprosti nisu znali što čine!

Zahvaljujući hrabrim hrvatskim sinovima-našim braniteljima, Tuđmanovoj mudrosti i velikoj ljubavi prema svom narodu ma gdje se god nalazio, našim prijateljima kancelaru Kohlu, svetom Ocu Ivanu Pavlu Drugom, Margaret Thacher i drugima-stvarana je i nastala slobodna i neovisna hrvatska država.

Dio globalističko-relativističkog pokreta još davno zadojenoga jugo-komunističkom idejom za osvetu Tuđmanu izdali su u Hagu hrvatske najbolje vitezove domovinskog rata i cjelokupni hrvatski narod. Jer, to je prvi puta u nedavnoj povijesti da se državu pobjednicu stavi na optuženičku klupu, što je koštalo bržeg ulaska u Europsku Uniju, i što joj je u potpunosti uništilo ekonomski razvoj, a za posljedicu imamo da tisuće i tisuće najboljih hrvatskih stručnjaka i intelektualaca i mladih dobrih ljudi mora napuštati svoju domovinu „trbuhom za kruhom“. A za taj i takav zločin morati će i Oni odgovarati.

Kroz moje studije i radove tijekom 35 godina rada u američkim kompanijama po cijelom svijetu, stekao sam neprocjenjivo profesionalno iskustvo. Bio sam očevidac društvenog i ekonomskog napretka određene zemlje i njezinog naroda kada se na čelo postavi predsjednik države s dokazanim iskustvom, navikom rada, s nepokolebljivim karakterom.

 

Drage Hrvatice i Hrvati, ovoga puta imate čovjeka zadojenim hrvatskim majčinim mlijekom krštenoga i po Svetom Duhu oslobođenoga od istočnoga grijeha. Uspjeti i biti prvi čovjek grada Zagreba već toliko godina, i preporoditi glavni grad svih Hrvata diljem svijeta, daje mi za pravo vjerovati da će biti hrvatski Reagan, radeći zajedno s našom vrijednom i najboljom premijerkom Europe-Jadrankom Kosor.

 

Svi idite na glasovanje!

 

Glasujte za Milana Bandića, našeg 3. predsjednika, Predsjednika Republike Hrvatske!

Ako ovog puta pogriješite ni dragi Bog vam neće oprostiti!

 

SRETNA VAM NOVA 2010. GODINA

 

Dipl. ecc. Miško Primorac

Chicago, USA