Petorica maloljetnika i 18-godišnjak uhićeni zbog podmetanja požara - dvojica su državljani Srbije

požar, Hrvatska zemlja
...izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Božinović je naglasio kako se ne može isključiti podmetanja požara, te da se prema pojedincima provode izvidne radnje zbog požara u Kistanjama.

Uhićene osobe policiji je prijavio nadzornik Nacionalnog parka Krka, a riječ je o petorici maloljetnika i jednom 18-godišnjaku, doznaje ŠibenikIN.

Četvorica su iz obližnjeg sela Radića Donjih, a ostala dvojica državljani Republike Srbije, njihovi rođaci koji ljeti dolaze u selo.

Zaposlenica Nacionalnog parka Krka koja radi na recepciji u Burnumu, vraćala se kući kad je na putu vidjela te mladiće na biciklima ispod nadvožnjaka na raskrižju Kistanje-Knin-Oklaj. Bili su joj jako sumnjivi pa je javila to čuvarima prirode u parku nakon čega je nadzornik NP Krka po opisu zaključio da je vjerojatno riječ o skupini lokalnih momaka i odlučio ih pronaći. Otišao je u selo i stupio s njima u kontakt, a oni su mu priznali da su zapalili vatru, doznao je ŠibenikIN od izvora bliskog istrazi.

Nadzorniku parka rekli su da je vatru danas oko 13 sati zapalio 17-godišnjak i da se ona otela kontroli te da su je uzalud pokušali ugasiti. Kad su shvatili da je 'vrag odnio šalu', jer su izazvali veliki požar, pobjegli su.

Nakon razgovora s mladićima, nadzornik Nacionalnog parka Krka sve je ispričao policiji koja je odmah privela šestoricu osumnjičenih maloljetnika.

Punoljetan je samo brat 17-godišnjaka koji je zapalio vatru.

Mladići su navodno otprije poznati policiji, ali i lokalnom Centru za socijalnu skrb.