Pero Ćorić: Zločin i kazna na hrvatski način!

...Vukovara do ministra unutarnjih poslova, preko lijevo-liberalnih medija u zaštitu osobnosti i digniteta mladića iz Vukovara uzimajući u obzir presumpciju nevinosti gdje nitko nije kriv dok mu se ne dokaže suportno u ime HSP AS reagirao je glavni tajnik Pero Ćorić. Njegovo priopćenje poslano medijima prenosimo u cijelosti.

„Promptna reakcija vukovarske policije, njihovog resornog ministra te svih državnih institucija u slučaju „Naljepnica" prema mlađem punoljetniku iz Vukovara neodoljivo podsjeća na prerevnu i neprimjerenu reakciju hrvatskog policajca prema starijoj gospođi jer je prešla osječku zebru na crveno. Svakako osuđujemo postavljanje naljepnica s natpisom „Serbian family tree" ali i sve do sada spore, trome i neučinkovite akcije prema onima koji redovito oskvrnjuju, vrijeđaju i degradiraju hrvatske svetinje povodom nastupa srpskih sportskih ekipa ili pravoslavnih blagdana.

Odakle pravo mlađem punoljetniku iz Vukovara tako se izražavati ako znamo da pravo na „političku satiru" u ovoj državi imaju samo Pupovac i Frljić, te njima slični čiji se kazališni i drugi pisani uradci financiraju novcem hrvatskih građana, a isti nekažnjeno vrijeđaju hrvatske i katoličke svetinje poput Sv. Ivana Pavla II. ili državne himne „Lijepa naša Domovino". Isti ti uzimaju si za pravo pisati nekažnjeno u srpskim „Novostima": „Šupačka Hrvatska je nacionalna država šupaka" (27.05.2016.)?

Odakle pravo mlađem punoljetniku iz Vukovara da se zapita kako to da su iste ovakve naljepnice postavljene i lijepljene za vrijeme Vlade Zorana Milanovića u Zagrebu 2013. godine na Trgu Bana Josipa Jelačića pa je izostala prerevna i prekomjerna reakcija tadašnjeg ministra unutarnjih poslova i svih naprednih i slobodoumnih medija?

Odakle pravo mlađem punoljetniku iz Vukovara da se pita temeljem kojih ovlasti ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić doslovce poziva na linč na svom facebook profilu vinovnika ovog „barbarskog" čina: „Ovaj bahati primitivizam u svojoj suštini je izraz kukavičluka...Krajnje je vrijeme da se svi skupa suprotstavimo ovom ljudskom jadu"?

Odakle pravo mlađem punoljetniku iz Vukovara, koji živi u gradu apsurda, gradu Heroju, gradu nakaradnih odnosa, gradu gdje nas stalno pozivaju na suživot dok ulicama šeću dokazani zlostavljači, abolirani četnici i silovatelji, ...da svoju nemoć nije znao drugačije iskazati?

HSP AS poziva državni aparat da se suzdrži od ishitrenih i neprimjerenih reakcija kao što je ova narušavajući ionako poljuljano povjerenje građana u institucije vlasti. Izjave ovlaštenih ne smiju biti preuranjene, moraju biti primjerene postojećim regulama i spoznaji da su upućene građanima grada Heroja, grada Vukovara, grada koji doslovno umire. Podilaženje u dnevnopolitičke svrhe etnosrbima iz redova SDSS-a HSP AS neće tolerirati bez obzira s koje razine dolazilo. Ova reakcija od razine grada do razine državnih institucija upućuje upravo na to, a izrečene su u dnevnopolitičke svrhe."