Pero Ćorić: Samostalno ili s partnerima nas zanima samo pobjeda!

U razgovorima su i stranke Domoljubne koalicije koja bi za nastup na novim izborima mogla promijeniti i ime.

Da su pregovori unutar Domoljubne koalicije na vrhuncu, potvrdio je za Tportal šef pregovaračkog tima HSP AS, glavni tajnik i saborski zastupnik Pero Ćorić.

'Počeli smo razgovore, zapravo ih vodimo stalno. Ako bi oni išli u dobrom smjeru, u ponedjeljak bi mogli imati i službeni sastanak. Zasad ne vidimo razloga da ne idemo na izbore zajedno kao dosadašnja Domoljubna koalicija. Mi ćemo u narednih pet dana sve definirati, jer 9. srpnja u Iloku imamo mi u HSP AS sastanak gdje ćemo definirati način izlaska na izbore i liste. Sve to možemo brzo riješiti, u pet minuta', rekao je Pero Ćorić za Tportal.

Iako se Ćorić nada da će koalicija u istom sastavu na izbore, moguće je da će se građanima u kampanji predstaviti s drugim imenom.

'Ja sam to na neki način i najavio. To mi se čini kao dobra ideja i nameće se. Rekao sam da bi možda bilo dobro promijeniti ime koalicije. I Domoljubna koalicija je bila moja ideja i mi u HSP AS-u smo to koristili prvo kao radno ime, a s vremenom se ustalilo i postalo službeno. Ne vidim razloga da sada malo ne osvježimo ime', rekao nam je Ćorić.

U HSP AS su oduvijek isticali da HDZ mora biti lokomotiva koalicije, i pri tome nemaju problem s time da Andrej Plenković postane novi šef te stranke. 'Prihvatljiv nam je, ne vidimo problema ni u njemu ni u drugim kandidatima koji su bili isticani. Osim toga, nekorektno je kadroviranje u drugim strankama. Moramo definirati cilj, a to je pobjeda', poručuje Pero Ćorić.

Razgovori se, dodaje, zasad vode samo unutar Domoljubne koalicije.

'Bio sam ovih dana s Goranom Dodigom iz Hrvatske demokršćanske stranke i s Ladislavom Ilčićem iz Hrasta. Razmjenjujemo stavove i iskustva. U političkom bazenu nama srodnih stranka ne vidimo neke druge, van Domoljubne koalicije, koje bi mogli potegnuti u suradnju. Razgovaramo s braniteljskim udrugama, s nevladinim udrugama i istaknutim pojedincima koji nose određeni politički habitus. A ovi drugi... HSP s Danielom Srbom više ne postoji, a drugi su zanemarivi i imaju radikalne stavove. Iako nama govore da smo radikalni, mi samo imamo čvrste stavove', zaključuje Pero Ćorić.

tportal