Pero Ćorić: Razgovori o koaliciji počinju, izražavam sumnju u dobre namjere HSS-a

Pero Ćorić
...sa svim strankama, Udrugama i istaknutim pojedincima sličnog svjetonazora a za ponedjeljak 03.07.2016. je najavio početak razgovora o mogućoj suradnji sa HDZ-om.

"Pojedinačne razgovore s HDZ-ovim dužnosnicima obavio sam već ovih dana i očekujem da nas uvjere da HDZ s novim predsjednikom ima znanja i volje ići po pobjedu na izvanrednim parlamentarnim izborima. U tom slučaju ćemo se vrlo brzo dogovoriti, a to svakako treba biti prije 9. srpnja, kada HSP AS okuplja 300 najviših dužnosnika i donosi odluku o izlasku na izbore", izjavio je Pero Ćorić za Hinu, nakon pripremnog sastanka pregovaračkog tima HSP AS kojemu je na čelu.

Smatra kako u ponedjeljak na sastanku u središnjici HDZ-a mora doći do dogovora idu li zajedno na izbore ili ne, te dodao kako HSP AS "intenzivno radi na okupljanju domoljuba i desnice oko svog programa i nije im problem izaći na izbore i van Domoljubne koalicije".

Glavni tajnik izrazio je sumnju u dobre namjere HSS-a na čelu su Krešimirom Beljakom a njegov "stil" koji prezentira u javnosti ocijenio "najobičnijom političkom ucjenom i trgovinom u kojoj neprincipijelno poručuje kako će prihvatiti onoga tko da više".

Pero Ćorić je rekao kako će HSS na izbore, prema njegovim saznanjima, ići "s gubitničkom vlasti Zorana Milanovića, samo još nisu odlučili koji će model primijeniti".

"Prvi model je javno ići u koaliciju s neokomunistom Zoranom Milanovićem, a drugi je da HSS prihvati poziciju unutar Domoljubne koalicije i u njoj bude trojanski konj", rekao je Pero Ćorić.