Pero Ćorić o branitelju Thompsona i Šimunića kao potencijalnom kandidatu HSP AS za ministra pravosuđa

Novinar Večernjeg lista razgovarao je sa glavnim tajnikom Perom Ćorićem tim povodom a novinar Fenix Magazina sa međunarodnim tajnikom Đurom Božanovićem univ. bacc. oec.

U pregovorima za sastav nove Vlade HSP AS za je za mjesto ministra pravosuđa kandidirao Hrvata iz Njemačke. Kako doznajemo, riječ je o Davoru Prtenjači, uglednom odvjetniku i predavaču s elitnog pravnog sveučilišta Ludwig-Maximilian u Münchenu, čija obitelj također pripada pravaškom krugu. Doktorant je Sveučilišta u Beču, a roditelji su mu podrijetlom sa zadarskog i valpovačkog područja. Navodno postoje velike mogućnosti da bude izabran, jer je bio i u odboru za pravosuđe HDZ-a. S bratom Zlatkom Prtenjačom postao je poznat po rušenju presude za nastup Marka Perkovića Thompsona u Stuttgartu, a branio je i Josipa Šimunića pred Sportskim sudom u Švicarskoj. U stranci nam ovu informaciju nisu potvrdili, ali niti demantirali.

- O našem ćemo kandidatu s koalicijskim partnerima razgovarati u ponedjeljak. Mogu samo reći da se radi o dokazanom domoljubu i stručnjaku koji je sa svojim znanjem i iskustvom u stanju očistiti nered koji vlada u hrvatskom pravosuđu - kaže glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić.

Prema Ćorićevim riječima, resori u Vladi u kojima se vidi ova stranka su, pored pravosuđa, i zaštita okoliša, energetika, znanost te poticana stanogradnja. U tim područjima HSP AS ima gotove projekte i ekipirane timove ljudi i bila bi, kaže, šteta da svi ti kadrovi ostanu po strani i ne daju svoj doprinos u obnovi gospodarstva. Dodao je kako se od pravaša kao stranke koja okuplja velik broj branitelja očekuje i da sudjeluju pri ministarstvima obrane i branitelja, ali ne na razini ministara.

- Za nas je bitno da su pravaši prvi put u povijesti postali dio izvršne vlasti. To nije podjela plijena, već prihvaćanje odgovornosti - ističe Ćorić.

Večernji list; Fenix Magazin;