Pero Ćorić: Neumorno za Hrvatsku i Krista protiv komunista!

Pero Ćorić
...a netom nakon održanih konzultacija kod Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. U pratnji saborskog zastupnika i dopredsjednika stranke prim. dr. Ivana Kirina poručio je: „HSP AS nikada neće odustati od borbe za Hrvatsku i Krista protiv komunista!"

U svom stilu nastavio je svoje obraćanje koje je N1 TV prenosio uživo:

"Ja se ne opterećujem time što kaže oporba koja tvrdi da ima dovoljan broj potpisa za raspušptanje sabora. Ponovit ću ono što smo mi rekli predsjednici RH, a to je da podupiremo gospodina Zdravka Marića kao mandatara za sastavljanje nove Vlade. Upravo smo to sada i potvrdili svojim potpisima u Klubu HDZ-a. Smatramo da je on dobar izbor, da nije pravo vrijeme za izbore, ali ako trebaju biti neka budu najesen. Mi iz HSP AS nikada nikoga nismo izdali, nismo okrenuli leđa ni Tomislavu Karamarku ni Domoljubnoj koaliciji, spremni smo na sve pa i na izbore. Pričekat ćemo moralnu vertikalu, predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, koja je još uvijek za nas ikona desnice da kaže svoj stav. Uvjeren sam u ono što smo s njom razgovarali kao prijatelji, da će do izbora doći negdje u rujnu."

Dodao je Pero Ćorić odgovarajući na novinska pitanja: "HDZ skuplja potpise za mandatara Zdravka Marića. Mi odgovaramo samo Bogu i građanima. Ako ćemo na izbore ne vidim zašto ne bismo išli kao Domoljubna koalicija. Naš politički program se uvijek može svesti na ono što smo i pisali: "Borba za Hrvatsku i Krista protiv komunista". To što neki danas likuju, ne znači da pravaši odustaju. Mi kad smo danas dali potpis za Marića bili smo negdje 50., 51., 52. ali nisam htio gledati tko je sve potpisao prije nas. Na naše odluke ne utječu tako stvari nego se vodimo svojom odgovornošću."

Pero Ćorić istaknuo je kako ne očekuje da će im predsjednica pogoduje ili ide na ruku u bilo kojem obliku. "Predsjednica je legalist. Ona će dati svoje mišljenje koje smo i mi rekli. Ako se ide na izbore, idealan je trenutak najesen."

Potvrdio da nije nikome okrenuo leđa, ali i da nije izdao premijera Tihomira Oreškovića. "Ja sam prvi koji je rekao Oreškoviću da mi više nije ni simpatičan. Našao se u neobranom grožđu. Vrijeme će pokazati da su on i Most radili nama iza leđa. Uzimali su pomoćnike iz SDP-a iz SDSS-a. To je bilo neprihvatljivo", rekao je Pero Ćorić kazajući da ne zna hoće li predsjednica dati šansu Zdravku Mariću.

"Predsjednica je nas izvjestila da je u stalnom kontaktu s pravnim stručnjacima. Ja sam pravni laik, ali smatram da bi to bilo korektrno. On je dobar i sposobna čovjek."

Ponovio je da HSP AS nije imao nikada nikakve ucjenjivačke zahtjeve ali je predsjednici osobno prenio stav stranke da Vlada u kojoj bi bili predstavnici SDSS za HSP AS nije prihvatljiva.

Između ostalog ponovio je da političke stranke dijeli na uspješne i neuspješne, a HSP AS je uspješna i velika stranka. Koalicije dijeli na gubitničke i pobjedničke, a smatra da je Domoljubna koalicija i dalje pobjednik. Političare dijeli na vođe i sljedbenike te očekuje daljnje poteze Tomislava Karamarka kojeg smatra vođom Domoljubne koalicije. Ako njegovi potezi budu zakašnjeli ponovio je Pero Ćorić da se on i HSP AS smatraju dovoljno sposobnim da preuzmu dirigentsku palicu na desnici prije ponovljenih izbora. Od novih izbora ne zazire te je pojasnio novinarima da HSP AS po preferirane glasove nije išao u svim Izbornim jedinicama nego samo u VIII. Izbornoj jedinici gdje je stranke i kandidat prim. dr. Ivan Kirin postigla izuzetan i zapažen izborni rezultat. Političke fikcije i tvorevine lijevo liberalnih medija ne traju dugo pa nažalost će njihovu sudbinu podijeliti i naš dojučerašnji partner MOST.

„Razno voće, povrće i drveće, kao i stranke sa imenima građevina kratkog su vijeka. HSP AS ima sve elemente velike stranke od svog programa do snažne operative od Iloka do Župe Dubrovačke preko struke i mladosti koja može preuzeti odgovornost upravljanja državom ili nižim razinama lokalnih jedinica." Kao primjer naveo je velike postotke koje su nekada imali Laburisti, ORAH i slične stranke, a HSP AS ih na svim izborima višestruko nadjača.

„Ako građani misle da se treba vratiti gubitnička, nesposobna, lijeva, antihrvatska i antikršćanska opcija Zorana Milanovića na vlast uz potporu političkih fikcija MOST-a i Živog zida ja im na tome čestitam, to je njihovo pravo", rekao je Pero Ćorić, a za sve takozvane "treće opcije" smatra da su proizvod manipulacije medijima od strane lijevo liberalnih opcija te da su samo interesne skupine.

"Mi smo pravi, istinski domoljubi. Ne volimo kada netko o desnim političkim opcijama pogrdno te nas smatra arhaičnima, zaostalima i nestručnima. HSP AS je izraziti primjer okupljanja snažne grupacije tog svjetonazora oko sebe, bude li trebalo uputit ćemo javni apel i drugima da nam se pridruže jer mnoge stranke, Udruge i istaknuti pojedinci koji su se dokazali u Domovinskom ratu te u gospodarstvu kucaju na naša vrata."

N1