Pero Ćorić među 20 najmoćnijih zastupnika!

Pero Ćorić
U opširnom tekstu u broju od 21.05.2016. opisuju kako njihov tim sukladno utjecaju, osobnosti i političkom potencijalu napravio takvu rang listu. Njihovi novinari razmatrali su političku snagu svih zastupnika koja proizlazi iz položaja u njihovoj stranci. Vrednovali su medijsku zastupljenost i prisustvo pojedinih zastupnika, odnosno utjecaj na javno mjenje i otvaranje relevantnih tema. Analizirali su političke zvijezde u nastajanju i zaključivali tko jest ili bi mogao postati igrač na političkoj sceni, i to bez obzira na to kojoj stranci pripada ili na trenutnu poziciju u stranačkoj hijerarhiji.

Posebnu pozornost posvetili su osobnosti svih saborskih zastupnika koji svojim dijelima, retorikom, karizmom, hrabrošću nameću teme i usmjeravaju politički diskus bez obzira na poziciju u stranci.

Rang listu sveli su na dvadeset najmoćnijih zastupnika, a među njih je svrstan glavni tajnik HSP AS i saborski zastupnik Pero Ćorić. Autori analize i teksta tih dvadeset saborskih zastupnika smatraju glavnim političkim igračima u najvišem predstavničkom tijelu Hrvata. Sam sabor definiraju kao središte političke moći, a dvadeset odabrani svrstavaju kao one koji su se najbolje pozicionirali u ovom kratkom periodu.

Našeg zastupnika između ostalog definiraju riječima: „Njegove uglavnom nonšarlantne kritike na račun MOST-a, ali i određena nacionalistička prozivanja izazivaju rekacije ključnih političara."