Pero Ćorić: Demanti političkog i medijskog mobinga nad HSP AS!

...je službeno reagirao prema Ministarstvu uprave gdje je kronološki s dokazima i prema Statutu pojašnjena svaka donesena odluka:

Proširenu 5. sjednicu Predsjedništva sazvali su 12.09.2016. predsjednik Ivan Tepeš prof. i glavni tajnik Pero Ćorić, a u međuvremenu predsjednik stranke podnosi ostavku. Dana 23.09.2016. održava se sazvana sjednica Predsjedništva kojojs na početku nazoči Ivan Tepeš prof. Sjednicu u nastavku vodi kao i u prijašnjim slučajevima glavni tajnik Pero Ćorić. Na primjedbe o vođenju sjednice o istom se raspravljalo te glasovalo. Kvorum je utvrđen, te pismeno konstatiran. Kvorum je bio stalan do kraja sjednice, a sve točke su verificirane stabilnom većinom. Navedeno je dokumentirano u fotogaleriji na našoj web stranici. Temeljem članka 70. točka 1. podtočka 3.i 4. Statuta HSP AS glavni tajnik je jedina osoba koja je izrijekom spomenuta u Statutu HSP AS da zastupa stranku i organizira vođenje sjednican u ovakvim slučajevima. Sukladno članku 67. Predsjedništvo HSP AS na navedenoj sjednici saziva Konvenciju stranke za 15.10.2016. Kako Statut propisuje pozvani su svi članovi Glavnog stana te svi predsjednici registriranih Podružnica.

Nadalje, Časni sud HSP AS nakon zaprimanja prijedloga za pokretanje stegovnih postupaka protiv Tomislava Vlajnića, Daria Marenića, Joze Rogošića i Vlatke Kovač održava svoju sjednicu 02.10.2016. te jednoglasno većinom nazočnog kvoruma suspendira navedene sa svih stranačkih dužnosti i članstva na period od 60 dana. Ne mireći se s tom odlukom, suspendirani Tomislav Vlajnić antidatira tzv. poziv za sjednicu Glavnog stana i protustatutarno ga šalje 04.10.2016., a supendirani Dario Marenić putem elektronskih medija poziva doslovce susjede i prijatelje da se odazovu sjednici. Istoj sjednici nije bio nazočan kvorum i pored činjenice da je nelegalno i nestatutarno sazvana jer sjednicu Glavnog stana ne može sazvati predsjednik Glavnog stana koji je suspendiran. Članak 62. točka 2. Statuta HSP AS kaže da sjednicu Glavnog stana saziva i vodi Predsjednik Glavnog stana. U trenutku dok nema ili je suspendiran ili u ostavci predsjednik Glavnog stana nitko ne može sazvati sjednicu Glavnog stana. Sjednici nije nazočio nitko od dopredsjednika Glavnog stana, a prema našim spoznajama sjednici je nazočilo 36 osoba od kojih samo nekolicina nosi titulu članova Glavnog stana. Nestatutarno ju je otvorila i vodila Nives Romanjek. Prema pisanom tragu koji posjedujemo sjednici je nazočio Ante Jozić koji i nije član stranke iz Trilja što kršitelje Zakona i Statuta nije spriječilo da i njemu daju pravo glasa. U prilogu dostavljamo presliku sa Facebook-a.

Dana 10.10.2016. Tomislav Vlajnić izjavljuje za portal eBrod da HSP AS nema više niti jednog vijećnika u Skupštini Brodsko-posavske županije. Lažno se predstavlja da će nastupati kao Klub nezavisnih što je istoga dana Vlatko Krznarić navedeno demantirao. Članak 13., stavak 1. našeg Statuta izričito navodi da članstvo u stranci prestaje između ostalog: "javnom izjavom u tiskovnim ili elektroničkim medijima o istupanju iz HSP AS". Ovaj članak je već primijenjen u HSP AS.

Od svih drugih insinuacija se ograđujemo te smo putem naših odvjetnika poduzeli radnje kako bi u budućnosti zaštitili stranačku materijalnu i nematerijalnu imovinu od ovakvih zlouporaba.