Pero Ćorić: Budućnost hrvatske desnice je Hrvoje Niče!

Pero Ćorić
Navedeni novinar njegova stajališta prenosi u broju od 24.03.2017. pod naslovom "Bruna Esih zasad bez podrške pravaša, Željka Markić i Ladislav Ilčić ju hvale", a tekst prenosimo u cijelosti:

"Trenutno se dogovaramo s Hrvatskom konzervativnom strankom i nekim drugim strankama. Imam vrlo pozitivno mišljenje o Bruni Esih. Vjerujem da će sve konzervativne i tradicionalne opcije u Zagrebu izaći zajedno na izbore. Vjerujem da će se pokazati zrelost i postići dogovor u tom smjeru - rekao je Ilčić

Čini se da bi već na predstojećim lokalnim izborima Bruna Esih mogla oko sebe okupiti širu koaliciju. Tako predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić kaže da će se više o suradnji njegove stranke i Brune Esih znati sljedećeg tjedna, ali da ona nije nemoguća.

- Trenutno se dogovaramo s Hrvatskom konzervativnom strankom i nekim drugim strankama. Imam vrlo pozitivno mišljenje o Bruni Esih. Vjerujem da će sve konzervativne i tradicionalne opcije u Zagrebu izaći zajedno na izbore. Vjerujem da će se pokazati zrelost i postići dogovor u tom smjeru - rekao je Ilčić za naš list.

Pozitivno mišljenje o Esih ima i predsjednica udruge »U ime obitelji« Željka Markić koja se neće kandidirati na predstojećim lokalnim izborima zbog toga jer je angažirana na projektima vezanim uz civilno društvo.

- Jako cijenim Brunu Esih. Ona je fajterica koja je jasno pokazala da neće samo mirno sjediti u Saboru, već da će se izravno politički angažirati. Jako je dobro da se kandidirala jer su u hrvatskom političkom prostoru potrebni novi ljudi kako ne bi stalno morali birati između istih ljudi. Ona je kvalitetna osoba koja će pridonijeti otvaranju važnih pitanja - rekla je Markić za naš list.

Bruna Esih, međutim, zasad ne može računati na podršku pravaša. Glavni tajnik HSPAS-a Pero Ćorić kaže da ne dolazi u obzir bilo kakva suradnja njegove stranke i njene nezavisne liste.

- Blizu smo toga da na lokalne izbore u Zagrebu kao najjača pravaška stranka izađemo samostalno. Što se tiče Brune Esih i kruga oko nje, od njih očekujemo da konačno iznesu svoja jasna stajališta o nekim pitanjima. Gospođa Esih je trenutno članica kluba zastupnika HDZ-a, a Zlatko Hasanbegović nalazi se u nekoj vrsti političkog zlatnog kaveza budući da je još uvijek saborski zastupnik i član HDZ-a. Ne postoji varijanta po kojoj bismo mi u Zagrebu podržali Brunu Esih - rekao je Pero Ćorić za naš list. Dodao je da su obavljeni određeni razgovori i s ljudima iz kruga Brune Esih, ali da nikakav dogovor nije postignut.

- Jedan od razloga je i činjenica da su od nas tražili da kao uvjet za suradnju moramo odustati od našeg imena, odnosno da možemo na izbore s njima samo ako nigdje ne piše HSP AS, što mi naravno nismo mogli prihvati. Na to nismo pristali ni u pregovorima s HDZ-om, rekao je Ćorić. On ne smatra mogućim ni činjenicu da bi Esih i njena ekipa dobrim rezultatom na lokalnim izborima mogli stvoriti politički temelj za parlamentarne izbore.

- Budućnost hrvatske desnice je naš predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec. Ako netko smatra da je politički jači od njega, morao bi to i dokazati - rekao je Pero Ćorić."