Papa će se s 20.000 mladih sastati na Trgu bana Jelačića

31.03.2011

Benedikt XVI. u Hrvatsku dolazi 4.6. Za vrijeme dvodnevnog posjeta sastat će se s mladima, s obiteljima, političarima, a u katedrali će moliti nad grobom Stepinca

Hrvatska biskupska konferencija je u četvrtak objavila kako su na svojoj zadnjoj sjednici riješili većinu sadržajnih detalja vezanih uz dolazak Benedikta XVI. u Hrvatsku. Od strane Crkve u program za posjet će biti uključeno 4000 ljudi, a od tog broja će biti bar 2000 volontera, uglavnom mladih. Monsinjor Mijo Gorski je rekao da će se Papa u Hrvatskom narodnom kazalištu susresti s predstavnicima politike, kulture i znanosti. U dvodnevnom posjetu očekuju ga susret s mladima na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, s obiteljima na Hipodromu te molitva nad grobom kardinala Stepinca u Zagrebačkoj katedrali.

- Glavni program na Trgu bana Jelačića počinje u 16.30 sati i trajat će sve do dolaska Pape. Njemu će se pridružiti mladi svih biskupija i nadbiskupija te će to biti zajedničko druženje uz pjesmu i molitvu - rekao je Gorski. Dodao je i kako se zna kako će izgledati oltar na Hipodromu te kako će osigurati poljske bolnice i dovoljan broj medicinskih sestra za slučaj da nekome pozli. Smještaj za mlade su osigurali na Velesajmu. Očekuju da će ih biti oko 20.000. Mladi će imati i osigurane tople obroke, a do Trga će morati ići pješice. Za njih će na Velesajmu osigurati i oko 2000 parkirnih mjesta te oko 400 autobusa. Za sve će trebati akreditacija. Biskupu kažu kako još ne znaju koliko će dolazak Pape ukupno stajati.

izvor:24sata.hr

loading...