Ovršitelji uzeli malenog Cesarea od majke

nina kuluz, ovrha
Njega su danas službenici Općinskog suda predali na skrb njegovom ocu, Talijanu Alessandru Avenatiju.

Ovršitelji su odveli dječaka iz stana, javlja naša reporterka Vanja Kranic. Prosvjednici su uzrujani, viču da je dijete odvedeno na silu, protiv svoje volje, javlja N1.

Privedena je Vanja Kuluz, sestra Nine Kuluz, navodno zbog neovlaštenog snimanja.

‘Dragi svi, drama sve odvija. Dječak urliče i zapomaže ‘Pustite me na miru, želim ostati ovdje, gubite seee' jeca i urliče bez prestanka, a oni ga uporno obrađuju. Miču mamu da nije tu, žele biti sami s njim i ne daju mu mira već pola sata. Jadno dijete, koju traumu mu rade. Još ništa ne znamo, budite tu, ne daju mu mira', objavila je Vanda Plazonić na Facebook grupi Spasimo malog Cesarea prije privođenja.

Podsjetimo, Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini, potom se vratila u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju.

Lani u lipnju je pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. U međuvremenu je na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom, zbog otmice sina je osuđena na tri godine i četiri mjeseca zatvora, obvezna je Alessandru isplatiti 50 tisuća eura odštete te ima obvezu javljanja talijanskoj policiji u Torinu svakih 20 dana.


Izvor: narod.hr/n1