Otvoreno pismo hrvatskim braniteljima

zakon o prebivalištu, Hrvati, hrvatska himna, Hrvatska, oluja, Jadranka Kosor, Hrvatska, dan neovisnosti, Hrvatska, stjepan mesić, domoljublje, Hrvati u BIH, HVO, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, krađa, zastava RH, Sarajevo, Hrvati u BIH, Hrvatska, pomoć, Hrvatska zemlja, Hrvati u BIH, pomoć, branitelji, poziv, predsjednički izbori, branitelji, ovrhe, Zakon, Hrvatska, pomoć, pomoć Hrvatima u BiH, inozemna pomoć, Hrvatska zemlja, odluka, pomoć, Hrvatska zemlja, javni poziv, ZUV HGP, Hrvatska zemlja, Hrvatska, okrugli stol, Hrvatska zemlja, Hrvati u BIH, javni natječaj, HSP HB, čestitka, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata, HVO, čestitka, Hrvatska, ustav, Hrvati, stvari, Hrvatska, Hrvati u BIH, pomoć, Hrvati u BIH, pomoć, Hrvatska, Hrvatska zemlja, čestitke, čestitka, Hrvatska, priznanje, Hrvatska zemlja, pomoć, Hrvatska zemlja, vlado gotovac, govor, Hrvatska zemlja, Hrvati u BIH, pomoć, ivica lozina, Australija, Hrvatska zora, dan neovisnosti, hrvatska zastava, hrvatski

Često se baš hrvatski branitelji, stradalnici, pa i članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata žale i na rad još uvijek trenutačnog predsjednika Republike Ivu Josipovića. Nema što mu ne zamjeraju kad je u pitanju stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države u čemu nije sudjelovao (nije sakupio ni dana, čak ni u neborbenom sektoru (!), jer se "sviranje klavira" dok padaju granate i dok ljudi daju živote za Hrvatsku - ne računa). Sada ga je napustio i Vlado Marić, predsjednik Savjeta za ratne veterane, s kojim se očito želio poigravati kao s "lutkom na koncu", ali nije uspio. Zajedno s Mesićem, Teršeličkom i sličnim "prvoborcima" obvezno je posjećivao "partizanske derneke", navlačio partizansku kapu na glavu i divio se krvavoj crvenoj petokraki (kakvu su nosili i srpski fašisti u Vukovaru). U želji da ostane u fotelji znao je posjetiti i hrvatske branitelje, kao nema tome dugo i one koji, dostojanstveno i s pravom, protestiraju u Savskoj 66, ali već sam njegov dolazak među ljude koji su bili prvi kad je trebalo, odavao je dojam da ne pripada tamo, već onima koji su, istina, bili pobjednici II. svjetskog rata, ali i najveći zločinci nakon što je on okončan. Predsjedničku kampanju počeo je, a gdje drugdje nego na trgu koji nosi ime jednog od najgorih zločinaca XX. stoljeća, na Trgu maršala Tita, u Zagrebu, na čemu mu zapravo treba i čestitati, jer je tim čin uistinu pokazao koji je ne naš, nego njegov - pravi put, put u novu Jugoslaviju, koju on jednostavno naziva - "region".

Ne, za to se nismo borili!
Osim toga, imali smo prigode vidjeti i njegove predizborne skupove na kojima su se uglavnom okupljali ekstremni ljevičari, bivši partizani, doušnici, Udbaši, predstavnici policije, tajnih i inih službi (neki po zadatku a neki i iz uvjerenja). Naime, kad vidite to šaroliko društvo koje podržava Josipovića, onda nije ni čudno da su se oni radije fotografirali s kišobranima nego - hrvatskim zastavama.
Aktualni predsjednik ide tako daleko da se uspoređuje i s nadbiskupom Bozanićem (sic!). Svi njegovi nastupi i govori su u stilu "Dudeka", kojeg je svojedobno maestralno glumio Martin Sagner. Kad su "Dudeka" pitali: "Je li "Regica" bila nevina?", on je odgovorio: "Neki vele da je, a neki da ne!" Tako nekako odgovora i Josipović, kad ga o bilo čemu pitaju.
Stoga, dragi hrvatski branitelji, sad je vrijeme da se čuje i vas, odnosno da na dan izbora za novog predsjednika države na svojem glasačkom listiću NE zaokružite ime Ive Josipovića, jer se on dokazao svojim igrama i igricama, marginaliziranjem i pljuvanjem po istinskim vrijednostima hrvatskog Domovinskoga rata.
Ako koji slučajem pobjedi ovaj ekstremni ljevičar, što i možebitno ne bi bilo čudno, jer je on uspio izgraditi takav aparat da je i tužitelj i sudac, onda se nakon izbora daljnjih pet godina nemojte žaliti, jer nakon, znate već što, nema kajanja!
Dovoljno bi bilo da samo pola od onih koji su zapisani u Matićevu registru branitelja te članova njihovih obitelji izađe na izbore i ponovno bi se vratio "duh" dr. Franje Tuđmana, istinska demokracija, ali i boljitak hrvatske države za koju je iznimno veliki broj naših suboraca dao svoje živote.
Za one kojima "lijepo stoji partizanska kapa" i koji plešu srpska kola i pjevaju "Druže Tito mi ti se kunemo" - nismo se borili.
Pa, zbog toga i samo zbog toga treba još jednom reći - sad ili nikad!
Budimo barem 28. prosinca, na dan izbora, jedinstveni, i skinimo "crvenog predsjednika" (kako ga je nazvao dr. Zdravko Tomac), kao što je skidao on nas u proteklih pet godina!


Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)