Otkazali su Bajagu pa zvali Hladno pivo: 'Ne želimo biti ničija zamjena'

Hladno pivo
Nakon što su gradske vlasti u Karlovcu otkazale najavljeni nastup Bajage i Instruktora na Danima piva zbog navodnog negodovanja dijela braniteljskih udruga, objavljeno je da će umjesto Bajage nastupiti Hladno pivo.

No, Hladno pivo je danas na službenom Facebook profilu benda objavilo da to ne žele, jer ne žele "biti ničija zamjena".

"Kako je bilo pitanja vezanih za našu navodnu svirku u Karlovcu na Danima piva 03.09., o čemu su se jučer raspisali razni mediji, odlučili smo se razbiti dileme i trileme oko toga: "Doći ćemo možda popiti pivo, ali nećemo svirati jer ne želimo biti ničija zamjena. Dragi Karlovčani, vidimo se nekom drugom prilikom. Živjeli!!!", napisali su u poruci uz koju su objavili Bajaginu pjesmu "Ovo je Balkan".

Uz ovu objavu u statusu benda stoji kako "piju pivo u Sjevernoj Koreji".

Koncert otkazan zbog pritiska branitelja?

Podsjetimo, u petak je objavljeno da je Bajagin koncert planiran za 3. rujna tako je otkazan 20-tak dana prije.

Kako se neslužbeno doznaje do 'izbacivanja' je došlo zbog pritužbi dijela braniteljskih udruga i branitelja koji negoduju na njegov nastup te da mu nije mjesto na ovakvoj manifestaciji. Iako su koncesionar Dana piva, tvrtka 'Fest' i organizaror Grad Karlovac program i izvođače dogovorili još prije šest mjeseci, problemi su nastupili kada je program izvođača predstavljen javnosti. Navodno od tada traje akcija 'miniranja' Bajaginog nastupa u Karlovcu što je na koncu i rezltiralo odlukom da se koncert otkaže.

Petar Banić iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata nije htio ništa o tome komentirati, kao i Anita Tuček ispred tvrtke Fest koja je koncesionar Dana piva.

"Zašto je došlo do izmjene morat ćete pitati u Gradu jer su oni organizatori, no prije šest mjeseci su vidjeli prijedlog izvođača i svi su znali za njega, a zašto je sada došlo do izmjene morat ćete pitati njih" rekla je kratko Tuček za 24sata.

Ispred organizatora manifestacije dogradonačelnica Grada Karlovca Andreja Navijalić, ujedno i članica Povjerenstva za organizaciju Dana piva rekla je da Grad od Festa nije tražio da mijenja program Dana piva, odnosno, već najavljeni Bajagin koncert, niti je dobio ikakav pisani zahtjev braniteljskih udruga da se to učini.

"Ono što znamo da je postojala inicijativa branitelja, a na nama je da osluškujemo ne samo branitelje nego i sve ostale građane grada Karlovca posebno branitelje koji su ipak zaslužni za obranu grada Karlovca i za obranu naše države. Na neki nam je način važno mišljenje šire javnosti i u tom konceptu su date smjernice organizatoru da vidi što bi bilo najbolje i u kom smjeru je najbolje složiti programski koncept Dana piva", rekla je Navijalić za 24sata.