Otišla na rutinsku operaciju, a sada je 100-postotni invalid

štrajk, samubojstvo, Banjaluka, crna kronika, svinjska gripa, zdravlje, bolnica, štrajk, zdravstvo, trovanje, Mostar, palačinke, Stolac, aladinići, zaraza, stoka, bruceloza, život, san, koma, bolnica, skandal, Bihać, Vrgorac, Ljubuški, SKB Mostar, tužba, liječenje, nesavjesno liječenje, porod, zdravstvena iskaznica, umirovljenik, bolnica, rutinska operacija, invalid, pogreška, H1N1, gripa, zenica
Posljedice za 68-godišnju Bribirku operiranu u riječkom KBC-u ostale su strašne: inkontinencija i paraplegija, piše Novi list.

Ministarstvo ide u inspekciju

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da će u ovom slučaju, s kojim nisu dosad bili upoznati, 'pokrenuti postupak inspekcije, odnosno da će se na terenu izuzeti dokumentacija i kroz razgovor će se pokušati utvrditi činjenice o svemu što se događalo'.

Sud će utvrditi o čemu se radi

Marica Brozičević je, nakon neuspješnih pokušaja nagodbi s KBC-om Rijeka i Croatia osiguranjem, kojom prilikom je pokušala dogovoriti visinu odštete za koju smatra da joj pripada, podignula tužbu i protiv bolnice i osiguravatelja.

Predsjednik Hrvatskog pokreta za prava pacijenata prof. dr. Mirko Štifanić kaže da se pogreške liječnika događaju te da su u nekim državama na vrlo visokom mjestu kao uzrok smrtnosti.

Izvor: danas.hr