Osumnjičeni švercer oružja iz afere s vojnim pilotima poslan u pritvor

Hrvatska, priveden , švercer

Osumnjičeni za švercer oružja iz afere Municija u zračnoj bazi u Zemuniku, 36-godišnji Mišel Pavlović, predan je u popodnevnim satima pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske i bit će ispitan u državnom odvjetništvu.
 
Nakon ispitivanja u DORH-u, očekuje se privođenje sucu istrage, koji bi trebao odlučivati o eventualnom zadržavanju u istražnom zatvoru, ukoliko to predloži tužiteljstvo.
 
Kriminalistička istraga o krijumčarenju oružja u vojnoj zrakoplovnoj bazi Zemunik je završena. Slučaj je proslijeđen Državnom odvjetništvu, a prijavljeno je ukupno šestero ljudi, među kojima trojica pilota.
 
Pavlović je prvi put priveden 8. studenoga zbog sumnje da je inicirao i poticao šverc oružja, ali je nakon ispitivanja kod suca istrage pušten da se brani sa slobode. Ponovno je priveden u petak, 22. studenoga.
 
Glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin za Hinu je izjavila da je provedeno kriminalističko istraživanje u kojemu se 36-godišnjaka sumnjiči za nedopušteno  posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te da se kriminalistička istraživanja i dalje nastavljaju.
 
Neslužbeno se doznaje da je Pavlović, prema novoj kaznenoj prijavi koja se vodi odvojeno od prve od 8. studenoga, prodao veću količinu vojnog oružja 46-godišnjem Zadraninu Mladenu Bencunu, jednom od civilnih sudionika afere Municija.
 
Pavlovića se dovodi u vezu sa švercom oružja u koji su, uz njega, bila uključena i trojica pilota te dva civila od 42 i 56 godina, a policija je podnijela prijave protiv sve šestorice.
 
Prema dosadašnjim neslužbenim informacijama objavljenim u medijima, prijavljeni su vojni piloti bojnik Ivan Krizman, bojnik Zdenko Košutić i civili Mišel Pavlović, vlasnik Auto salona BMW iz Bibinja, Ivica Vlakić, bivši dogradonačelnik grada Zadra iz redova stranke MODES, Mladen Bencun, Boris Ercegović, vlasnik i direktor splitske tvrtke Aservo, koja se bavi trgovinom oružjem, streljivom, vojnom i policijskom opremom, koji je ujedno i vlasnik trgovine oružja "Magnum" te jedna osoba iz Zagreba, prenosi Index.hr.