Osnovan Građanski stožer za obranu Rive

... za obranu Rive.

- Razmatranje o osnivanju Građanskog stožera za obranu Rive nametnulo se nakon ponavljanog očitovanja organizatora parade da će kršiti odluke gradske vlasti i usprkos zabrani nasilno ići na Rivu. Odluka o osnivanju donesena je nakon što je takve stavove organizatora javno podržao ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić umjesto da ih jasno osudi i distancira se od njih - naveo je Gordan Sladoljev.

Stožer najavljuje kako će Rivu štititi nenasilnim metodama. Plan im je u vrijeme održavanja Split Pridea sjesti na Rivu i tijelima braniti Split i hrvatske zakone.

- Ovisno o razvoju događanja pozvat ćemo sve građane da nam se pridruže, neovisno o tome kojoj stranci pripadaju. Pozvat ćemo sve hrvatske narodnjake i vjernike, katolike, muslimane i pravoslavce. Pozvat ćemo mlade i stare, žene i muškarce, zaposlene i nezaposlene. Obranimo svoje dostojanstvo i slobodu svoga grada - poručuje Sladoljev.

Sladoljev dodaje kako smo se tijekom pristupnog procesa Hrvatske u EU "doveli u situaciju da izvozimo naš novac i bogatstvo, a uvozimo gay paradu".

- Strancima i bankarskom kartelu su poklanjane banke, najprofitabilnija poduzeća i prostori, progonjeni su nevini branitelji, hrvatski generali, mediji, a društvo nezaliječeno od komunističkih i ratnih rana predano je malignom pritisku homoseksualizacije. Tako se "pristupni proces" pretvorio u jedno od najgorih razdoblja u povijesti hrvatskog naroda u kojem je državi oduzet monetarni i ini suverenitet, a građanima dostojanstvo i novac - zaključuje Sladoljev.

Izvor: Dalmacijanews.com