Oskrnavjena spomen ploča Imotskome sokolu Rajku Lozi

Oskrnavjena spomen ploča Imotskome sokolu Rajku Lozi

...Hrvatske i Hrvatstva oskrvinavio spomen obilježje Hrvatskome branitelju, dragovoljcu Imotskome sokolu i pripadniku slavne Imotske bojne.

Pokoji Rajko je na samim začecima obranbenog domovinskoga rata hrabro stao na branik domovine i branio svoju voljenu zemlju Hrvatsku. Nakon vatrenoga krštenja i pada sela Kruševa hrabri Imoćani ne odlaze doma nego ostaju braniti grad Zadar i kobnoga dana 05.10.1991  u mjestu Bokanjac Rajko je ubijen četničkim metkom s  leđa iz zlogasne vojarne koju su držali pripadnici bivše JNA i pobunjeni Srbi.

Obitelj je na mjestu pogibije postavila spomen ploču 1996. godine  koja nikome od mještana Zadra nije smetala, ali sada je postala meta vandala koji mrze sve Hrvatsko. Ovo nije prvi da se iživljava na spomen pločama i muralima u čast palih Hrvatskih sinova. Nedavno je u Splitu kod katedrale svetog Petra išaran mural 4 gardijske brigade.

Kome smetaju Hrvatska obilježja i spomen ploče i u kojoj državi mi živimo? Obitelj prijatelji i suborci su jako povrjeđeni ovim vandalskim činom i nadaju se da će policija otkriti počinitelje i primjereno ih kazniti.

Ivica Lozina