FOTO  OPTUŽBE PROTIV CRVENOG KRIŽA 'Tone hrane i robe leže u skladištu, radnici sve to trpaju u svoje aute'

crveni križ, županja, Gunja
Novak svakodnevno, sudeći po fotografijama na toj društvenoj mreži, s velikim brojem drugih volontera pomaže u poplavama opustošenom području županjske Posavine, a povodom aktualnih prepucavanja na relaciji Crveni križ - lokalne vlasti Gunje, na svom je Facebook profilu objavio fotografije skladišta za koje on tvrdi da su snimljene u skladištu Crvenog križa u Županji i koje dokazuju "nesposobnost i pokvarenost humanitaraca". Nije poznato kada su fotografije snimljene, piše jutarnji.hr

- Ovo je Crveni križ koji drži robu. Ima ovdje, Bože sačuvaj, hrane za bebe i ostale, hrane za životinje, pelena da Županja može pet godina podijeliti bebama besplatno, a sve leži u skladištu. A nakon 17 sati dolazi radnici sa svojim vozilima i trpaju u svoje aute - napisao je Novak uz priložene fotografije tona robe, hrane i ostalih potrepština koje čame u skladištu dok stradali Posavci optužuju kako ništa od humanitarne pomoći do njih nije stiglo.

Kako Novak tvrdi, ne samo da zaposlenici Crvenog križa dijele pomoć među sobom, već čak i tjeraju ljude koji dolaze tražiti pomoć.