Trudnicu iz BiH policija natjerala da leži na -15 stupnjeva

...Mađarske, Slovenije, Njemačke, Engleske i Austrije.

U priopćenju koje su poslali članovi Moto Kluba Hells Angels MC Croatia, navodi se kako je oko 20.30 sati, stotinjak pripadnika Specijalne policije te USKOK-a, upalo je na zabavu naoružani repetiranim dugim i kratkim naoružanjem, u punoj opremi specijalne policije te u takozvanim "fantomkama" na glavi uz povike "lezi, pucat ću" te po navodima članova moto kluba upotrijebili i suzavac.

Neke od posjetitelja su na vanjskom parkiralištu skidali do gola na temperaturi od -15 stupnjeva! Supruga jednog od posjetitelja, državljanka BiH koja se nalazi u odmaklom stadiju trudnoće, bila je prisiljena ležati na hladnom podu iako su ostali gosti rekli policajcima da je trudna te je od svega doživjela šok zbog kojeg je mogla izgubiti bebu.

"Među nama je bila i žena u odmakloj trudnoći, a sve su nas natjerali da legnemo u blato i snijeg, ili na pod, u Ovisnosti gdje se tko zatekao, i to u noći koja je bila najhladnija dotad u godini. Na -15 bili smo prisiljeni ležati više od 4 sata", stoji u priopćenju Hells Angelsa.

Neki od nazočnih, tvrde motoristi, iako nije bilo nikakvog pružanja otpora, bili su pošpricani direktno u oči suzavcem te im je kasnije zbog toga morala biti ukazana liječnička pomoć.

U priopćenju se navodi i kako su pripadnici specijalne policije zaručnicu jednog posjetitelja, inače slovensku državljanku, upitali: "Ti si prostitutka, šta radiš ovdje? Koliko košta?

Nakon izvršene pretrage ljudi i prostorija, 30-ak posjetitelja odvezeno je policijskim vozilima u prostorije MUP-a u Heinzelovu te PU Sesvete na informativni razgovor, te su tamo držani do oko 4.30 ujutro, kada su svi pušteni, navodi se u priopćenju moto kluba Hells Angels MC Croatia.

Najavili su da će Austrijskoj, Mađarskoj, Slovenskoj i BiH ambasadi u Zagrebu oštećeni strani državljani uložiti žalbe povodom postupanja hrvatske policije spram stranih državljana te podići tužbe i obavijestiti medije u svojim zemljama o ovakvom postupanju hrvatske policije. Svi oštećeni posjetitelji podižu prigovor ministru unutrašnjih poslova na postupanje policije te će o tom obavijestiti pismenim putem Unutrašnju Kontrolu MUP-a te ministra unutrašnjih poslova.