Odvjetnik Milana Bandića: 'Ponašao se vrlo dostojanstveno. Porekao je kaznena djela koja mu se stavljaju na teret'

Milan Bandić, Milan Bandić, krešimir krsnik, ispitivanje, Zagreb, Milan Bandić, dječak, pomoć, Milan Bandić, Milan Bandić
Bandić se na ispitivanju, kaže Krsnik, ponašao kao i uvijek vrlo dostojanstveno. Odvjetnik je izrazio žalost što ga u ovom trenutku zakon priječi da s javnošću podijeli više informacija.

'Jedva čekam trenutak kad ću to moći podijeliti sa svima vama', rekao je i nastavio:

'Ono što ja govorim, da su neke stvari apsolutno danas jasne ako jučer nisu bile.'

Mislite pritom kad ste izjavili da su uhićenja plod želje da se skrene pozornost s nekog puno važnijeg suđenja koje se odvija u Njemačkoj? Stojite pri tome?

Ja se usuđujem reći i stojim pri tome naravno jer mi to pokazuje puno pokazatelja. Ako je uistinu točno da su se vodile nekakve višemjesečne i ne znam kakve istrage zašto se uhićivalo nedjeljom i to u sedam sati navečer. Mislim, koji je to bio razlog. Razlog je samo jedan - što je danas počelo povijesno suđenje koje bi hrvatski narod trebalo puno više interesirati. Naravno da je trebalo skrenuti pozornost. Ja se usuđujem reći da sam u pravu.

Kako je gospodin Bandić reagirao, je li opovrgnuo optužbe.

Kako i uvijek, gospodin Bandić je porekao kaznena djela koja mu se stavljaju na teret i to je sve što na moju i njegovu žalost danas s vama i s hrvatskom javnošću mogu podijeliti.

Koja su to kaznena djela, kakva je to pravna kvalifikacija?

Nažalost, ne mogu reći. Ponavljam, shvatite me, nažalost. Ja danas moram reći - nije danas ugodno i lako i bez straha živjeti u ovoj državi u kojoj je vladavina prava dosegla jedan svoj minimum. Okrivljenikova prava su dosegla jedan svoj minimum. Ljudska prava, dostojanstvo su dosegli jedan svoj minimum. Teško je sada i u ovom trenutku to komentirati. Mislim da će biti prilike.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opovrgnuo je optužnice i nakon ispitivanja je vraćen pritvorskom nadzorniku, a u utorak ujutro USKOK će donijeti odluku o pokretanju istrage, kao i odluku hoće li zatražiti istražni zatvor. Ako zatraži, Bandić i ostali bit će prevezeni sucu istrage na zagrebački Županijski sud koji će odlučivati o USKOK-ovom zahtjevu. No, ne treba prejudicirati, u utorak ujutro ćemo znati hoće li USKOK to zatražiti.

Dnevnik.hr