Odšteta zbog objave fotografija intimnog odnosa: Severina ovrhom postaje vlasnica imena Index.hr

ELLE noć stila, ELLE svečanosti, glamurozni svijet mode, Severina, nagrada, celebrity stil nagrada, Severina, sudski spor, odšteta, matija babić, Index.hr, vlasnica žiga
S everina Vučković je postala vlasnica žiga br. Z20062392, kojem je u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo kao nositelj zavedena tvrtka Prva stranica, piše portal Večernjeg lista . Iza nje stoji Matija Babić, osnivač i vlasnik portala Index.hr, iz čega se može zaključiti kako je popularna pjevačica "zauzela" i ime portala, piše portal Večernjeg lista.

Severina je vlasnicom žiga došla rješenjem Zavoda za intelektualno vlasništvo, i to kao ovrhovoditelj, jer je Općinski građanski sud u Zagrebu 4. rujna 2012. pokrenuo ovrhu nad žigom Prve stranice.

Radi se o sudskom sporu koji Severina još od 2004. vodi protiv Indexa, a zbog objave fotografija njezinog intimnog odnosa.

Sud je preklani naložio ovrhu nad Indexom jer Babić Severini nije uspio platiti oko 200.000 kuna, koliko je do 2012. narasla odšteta, zajedno s kamatama i sudskim troškovima.

Severina se u obrazloženju tužbe žalila "da joj je Index na najgrublji mogući način povrijedio pravo na privatnost te na skandalozan i senzacionalistički način otkrio javnosti njezinu intimu."

Rješenje o upisu Severine na žig Z20062392, nositelja Prva stranica, doneseno je još 28. listopada 2013. godine, a dobili smo ga iz pouzdanog, pjevačici bliskog izvora, piše Večernji list.

Severinin menadžer Tomislav Petrović je za Večernji list rekao da ne može javno govoriti koji će biti sljedeći koraci.
Matija Babić, spomenut u ovrsi kao direktor Prve stranice, na svom je Facebooku odmah opovrgnuo da je domena index.hr ikad glasila na spomenutu tvrtku.