FOTO  Održan Memorijalni turnir Ante Bužančić - 23.10.2017

Ante Bužančić , Memorijalni turnir
...zadnjem poginulom Hrvatskom branitelju pripadniku 72 bojne vojne policije Antiterorističke jedinice Anti Bužančiću 04.04 1960 -17.10.1995.god.

Na turniru su nastupili veterani 4 gardijske brigade ,veterani IX bojne HOS-a,veterani 6 domobranske pukovnije i veterani 114 brigade HV.

Prvo mjesto su osvojili veterani 4 gardijske brigade.
U revijalnoj utakmici nastupili su veterani NK Hajduka i veterani 72 bojne vojne policije. Svim sudionicima turnira dodijeljeni su medalje i zahvalnice, a pobjednici turnira dobili su pehar.

Turnir je organizirala udruga 72 bojne VP sa njenim predsjednikom Zlatkom Čipčićem. Za sve prisutne organiziran je domjenak, a jedan branitelj je napisao pjesmu posvećenu pokojnome Anti Sa nama:

Mala rasta al srca velika živa vatra sve u njemu gori Hrvatskoga viteza to je slika što se hrabro za Hrvatsku bori. Domovinu brani di god treba, svom silinom iz srca i duše ne mareći za smrt koje sve vreba krvnike goni koji dom ruše. On je od onih što sebe daju i dok se završne borbe vode, duša sluti da bliži se kraju dočekati neće svjetlo slobode. U srcima našim navijek živi, uspomena na njega vječno traje tko ga je znao taj mu se divi s nama bio i s nama je.

Tekst i foto: Ivica Lozina