FOTO  Održan međunarodni književni festival Dubrovnik na dlanu u Dubrovniku

knjizevna vecer dubrovnik

... dlanu u organizaciji Kulture snova iz Zagreba. Idejni vođa ovog projekta je zagrebački književnik Zdravko Odorčić. Ideja i misija Međunarodnog festivala Dubrovnik na dlanu je okupiti pjesnike i književnike diljem Europe i osnažiti pisanu riječ uopće.

Na tom plemenitom cilju tiskan je zbornik radova Dubrovnik na dlanu od ukupno 158 autora diljem Europe. Svaki autor je imao pravo poslati po jednu pjesmu . Od 310 pristiglih radova samo 158 radova je zadovoljilo okvire struke i bilo je obznanjeno u zborniku.

Dvodnevni festival je okupio 28 pjesnika diljem zemlje i regije počevši od domaćina Republike Hrvatske, zatim Makedonije, BiH, Srbije, pa sve do Njemačke i Italije. Sudionici su bili svi odreda pjesnici i svi ljudi dobre volje koji su bili spremni podijeliti iskustva pisane riječi i pročitati par svojih autorskih pjesama. Vrijeme je dobrano poslužilo pjesnicima i druženje se nastavilo do kasno u noć.

Umjetnički obol u festivalu dali su redom: Zdenko Jelčić iz Zagreba, Dijana Jelčić iz Zagreba, Nikolina Sušnić iz Zagreba, Radojka Radonić iz Bačkog Gračaca, Đurđica Marinić iz Karlovca, , Marija Kuzmanić Kurta iz Splita, Žana Coven iz Milana, Snežana Aleksić Stanojlović iz Novog Sada, Srna Stanojlović iz Novog Sada, Filip Dimovski iz Prilepa - Makedonija, Gojka Škorić Pelajić iz Šibenika, Nadica Ilić iz Beograda, Gordana Pirel Zejnilagić iz Njemačke, Vesna Španić iz Zagreba, Antonia Budano iz Osijeka, Ivana Žuvela Kalina iz Mokošice, Franka Kohn iz Dubrovnika, Marijana Dedović-Kophn iz Dubrovnika, Kate Protić iz Dubrovnika, Vlaho Baule iz Dubrovnika, Ana Bašić iz Dubrovnika, Andreja Knežević iz Cavtata, Zvjezdana Macura iz Dubrovnika, Zdravko Odorčić iz Zagreba te Ivan Vrljić iz Mostara.

Glazbom su Festival oplemenili kantator Gospar Marko, Trubaduri Dalibor i Krunoslav te mlada pijanistica Sara Stanojlović.