Određen datum izbora za predsjednika HDZ-a

HDZ RH, most, HDZ, Tomislav Karamarko, Božo Petrov, Milijan Brkić, Tomislav Karamarko, Milijan Brkić, HDZ BiH, HDZ, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, uhićenje, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, sukob, interes, Tomislav Karamarko, HDZ RH, Tomislav Karamarko, ostavka

"Nacionalno vijeće HDZ-a, stranačko Predsjedništvo i Središnji odbor HDZ-a odlučili su danas pokrenuti proces unutarstranačkih izbora koji će trajati do 17. Općeg sabora stranke, 28. svibnja. Na Općem saboru HDZ-a po delegatskom sistemu bit će izabrani svi stranački dužnosnici, osim predsjednika, koji će se 17. travnja birati po načelu jedan član jedan glas", kazao je Brkić novinarima nakon sjednice najviših tjela stranke. Istaknuo je i kako je to prvi put u povjesti HDZ-a da se predsjednik stranke birati po tom načelu.

Poručio je i kako je to još jedno ostvarenje obećanja predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da će se izbori predsjednika stranke provesti po tom načelu.

Kandidati za predsjednika HDZ-a morat će u idućih 13 dana prikupiti pet tisuća potpisa članova stranke i predati ih Središnjem izbornom povjerenstvu koje će voditi kompletnu proceduru unutarstranačkih izbora za predsjednika HDZ.a. Također, svi članovi moći će birati i biti birani iako možda nisu platili članarinu, osim dužnosnika HDZ-a.

"Prikupljanje pet tisuća potpisa za kandidaturu predsjednika stranke je i premali broj u odnosu na snagu HDZ-a i taj broj nije problem prikupiti u roku od 13 dana", kazao je Brkić.

Brkić je, na novinarski upit zna li hoće li Karamarko imati protukandidata, odgovorio kako ne zna koliko će članova stranke, od njih 220.000, prikupiti potrebne potpise, ali da zna kako se on neće kandidirati za tu funkciju.

Da se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a novinarima je potvrdio i Damir Krstičević koji se u medijima spominjao kao mogući protukandidat sadašnjem predsjedniku stranke.

"Nisam razmišljao o tome. Moja je samo zadaća da stranka bude bolja", kazao je Krstičević upitan hoće li se kandidirati za predsjednika stranke.

Hina