Odgođeno suđenje Sanaderu

Sanaderov odvjetnik Jadranka Sloković rekla je novinarima da će njen klijent danas biti smješten u bolnicu "Rebro", te izrazila nadu da će se pred sudom pojaviti 3. studenog.

Sud je prihvatio izvještaj medicinskog vještaka koji je istakao da pacijent nije sposoban za suđenje i da je potrebno izvršiti dodatne pretrage, prenose hrvatski mediji.

Bivši predsjednik HDZ-a trebalo je danas da se pred Županijskim sudom prvi put izjasni o optužnici za ratno profiterstvo u slučaju uzimanja 3,6 miliona kuna /pola miliona uvra/ provizije od kredita koji je austrijska Hipo banka dala Hrvatskoj.

Sanader je optužen i da je primio deset miliona eura od predsjednika Uprave mađarske naftne kompanije "MOL" Zolta Hernadija, kako bi toj kompaniji prepustio upravljačka prava u hrvatskoj naftnoj kompaniji "Ina". Bivši premijer sumnjiči se i za udruživanje radi činjenja kaznenog djela u slučaju "Fimi medije", odnosno izvlačenje više od 100 miliona kuna iz ministarstava i javnih poduzeća.

Osumnjičen je i u slučaju nezakonitog poslovanja Hrvatske elektroprivrede /HEP/ sa hrvatskom petrokemijskom industijom "Dioki".

Srna