'Od ponedjeljka kreće financijski nadzor Udruge Hrabro dijete'

Nora Šitum, Hrabro dijete, Đana Atanasovska, Jasmina Žužić, Hrabro dijete, Nora Šitum, kontrola rada
Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić ustvrdila je jučer nakon optužbi roditelja djevojčice Nore Šitum na račun Udruge Hrabro dijete u HTV-ovom Dnevniku 3 kako smo i "do sada bili svjedoci u ovakvim događanjima gdje pojedine strane u tom odnosu iskazuju nezadovoljstvo ili sumnju u načine ili organizaciju trošenja novca".

"To nije dobro ni u kom slučaju, šalje se loša poruka onima koji od srca daju pomoć za takve akcije. Postavlja se pitanje da li i kako se kontrolira novac", dodala je Jelavić.

Pomoćnik ministra financija Branko Šegon rekao je da je Ministarstvo vršilo dosta kontrola u neprofitnim organizacijama i udrugama. "Alarmantno stanje je da se dobrim dijelom netransparentno trošio i zloupotrebljavao novac. Što se tiče zadnjeg slučaja mi nismo imali nikakve podneske koji bi ukazivali na nepravilnosti i zloupotrebe, no poslije ovih događanja jasna nam je poruka da moramo izvršiti financijski nadzor udruge da vidimo kako se trošio taj novac, to kreće od ponedjeljka", najavio je Šegon.

vecernji.hr