Temperature do -20 Najhladnije jutro u godini. Evo kakvo nas vrijeme očekuje u Novoj

vremenska prognoza, zima, zahlađenje, vremenska prognoza, snijeg, bura, Srbija, snježno nevrijeme, crveni meteoalarm, vrijeme, snijeg, led, Hrvatska zemlja, meteo alarm, Balkan, polarne temperature, vremenska prognoza, zahlađenje, vremenska prognoza, snijeg, kiša, zima, BIH, smrzavanje, smrt, zima
U Slatini je izmjereno čak -20 stupnjeva, u Bednji -19, Varaždinu -16. Sličan osjećaj hladnoće, uz olujnu, pa i orkansku buru je i na Jadranu, iako je temperatura uglavnom između -5 i 0, javlja HRT.

A kako se čini, i u novu ćemo godinu ući s gotovo ekstremnim hladnoćama. Kako su takvi vremenski uvjeti rizik za starije i bolesne, preporučuje im se da izbjegavaju izlaziti na hladnoću, osobito rano ujutro i noću. Iz Zavoda za javno zdravstvo podsjećaju građane da češće kontaktiraju sa starijim osobama koje poznaju.

Do kraja tjedna prevladavat će suho i postupno toplije vrijeme. U kopnenom području u četvrtak umjereno do pretežno oblačno, samo ponegdje uz neznatan snijeg. U petak ujutro i dio prijepodneva magla ili niski oblaci, zatim djelomice sunčano, a u subotu prijepodne prolazno naoblačenje i mjestimice slabe oborine na granici kiše i snijega, poslijepodne razvedravanje. Na Jadranu sunčano uz malu, na sjevernom dijelu povremeno i umjerenu naoblaku, a prolazno naoblačenje i ponegdje malo kiše u subotu. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će bura u četvrtak oslabiti, u petak prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak.