Obitelj Nore Šitum predala dokumente protiv udruge "Hrabro dijete"

Nora Šitum, Đana Atanasovska, Hrabro dijete, Odvjetnik Dean Španović, prijevara, zlouporaba ovlasti, Hrabro dijete, Đana Atanasovska, Nora Šitum, ivica šitum
...ili nenamjenski potrošila donacije skupljane za Norino neuspješno liječenje u Americi.

Odvjetnik Dean Španović koji zastupa Norinu majku Hini je potvrdio da su državnom odvjetništvu predani dokumenti što ukazuju da je udruga nezakonito zadržala novac prikupljen humanitarnim akcijama. Iako nema točnih podataka, procjenjuje se da je riječ o oko 3,5 milijuna kuna.

Španović naglašava da je udruga zadržala novac kojim su Norini roditelji, kao zakoniti nasljednici, željeli pokrenuti zakladu za liječenje teško oboljele djece. Prema Zakonu o kaznenom postupku svi građani dužni su prijaviti nedjelo koje se goni po službenoj dužnosti. U konkretnom slučaju riječ je o zlouporabi ovlasti i prijevare, pojasnio je Španović. Dodao je i da imaju dokaze da su pritom krivotvorene isprave, točnije, isplatnice prema trećim osobama. Na nama je da podastremo dokaze, a na državnom odvjetništvu da donese odluku, kazao je Španović.

U konačnici obitelji je, kaže, najbitnija istina, a ne novac.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić najavila je danas da bi u vezi slučaja donacija za Noru Šitum inspekcije do petka trebale doznati na čijem računu i koliko ima novaca od humanitarne akcije za preminulu djevojčicu.

hrt.hr