Ništa od dogovora! Milanović odbio zahtjeve Stožera za obranu hrvatskog Vukovara

Vukovar, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, Zoran Milanović, Vukovar, Tomislavgrad, Vukovar, dragoljub petrović, hrvatski jezik, Vukovar, premlaćivanje, milicija, ćirilica, Ćirilične ploče , Vukovar
"Naravno da se ništa nismo dogovorili. Vlada i Sabor krše zakon. Iako govore da ga provode, članak 8. Ustavnog zakon o pravima nacionalnih manjina i članak 16. Ustava se ignoriraju. Popis stanovništva je falsificiran, mislim da je svima u ovoj državi to jasno, ali zakon se temeljem tog propisa provodi", kazao je nakon sastanka Tomislav Josić, predsjednik Stožera.

Stožer je, kazao je Josić, otvoren za daljnje razgovore, no ocijenio je i kako "nema neke političke volje da se situacija u Vukovaru riješi".

Na novinarski upit što će sada poduzeti poručio je kako idu dalje, a na pitanje jesu li dogovorili novi sastanak odgovorio je niječno dodavši kako "nema više sastanka".

Na upit hoće li pokrenuti inicijativu za raspisivanje referenduma, odgovorio je da ništa nije isključeno te da će se nastaviti boriti.

Potporu članovima Stožera pred Markovom crkvom došlo je dati i nekoliko vukovarskih aktivista, koji su uz hrvatsku trobojnicu i grb, razvukli i plakat s natpisom: "Vukovar grad heroja i stradanja. Bez ćirilice".

Stožer od Milanovićeve vlade tražio samo jedno - skidanje dvojezičnih ploča sa zgrada državnih institucija u Vukovaru te da se prestanu postavljati nove.

Ukoliko ne budu ispunjeni njihovi uvjeti, iz Stožera su najavili da će sami organizirati protokol u povodu Dana sjećanja na Vukovar, ali i da će pokrenuti inicijativu za raspisivanje referenduma.

HRsvijet.net