Nisam formalist ali legalist svakako jesam!

Pero Ćorić, HSP AS H, Pero Ćorić, HSP AS H, HSP dr. Ante Starčević, Pero Ćorić, Kaufland, HSP AS H, ikona, HSP AS H, hsp ante starčević, Pero Ćorić, Pero Ćorić, Tomo Medved, HSP AS H
...istine radi izaći s ovim priopćenjem kako bi otklonio svaku sumnju u istinitost objavljenih neistina vezano uz moje isključenje iz stranke. Svjestan činjenice da pravaško previranje nije odavno top tema ali je konstanta koja se sporadično dešava uvijek u vrijeme kada oni koji su iskočili iz mog šešira požele ostvariti nerealne političke ambicije. Ponovit ću ono što sam često govorio kako nisam formalist ali legalist svakako jesam. Jučerašnji dan me je ispunio ponosom jer sam aktivno sudjelovao na prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u društvu bivših i budućih pravaških, demokršćanskih i desnih vođa. Povratkom, nakon višesatnog sudjelovanja u prosvjedu na stranačku sjednicu Predsjedništva zatekao sam tanak kvorum. Od starta sam prigovorio svima zašto nisu sudjelovali na navedenom događanju, te nastavio sa iznošenjem činjenica zašto Hrvoje Niče nema moje potpore kao predsjednik stranke niti skupina njegovih istomišljenika. Ponovio sam kako svi zajedno moramo zatomiti vlastiti ego jer je upravo jučerašnje „događanje naroda" dokaz da vjetrovi pušu u drugom smjeru, doslovce nas tjera na zajedničko promišljanje kako okupiti desnu političku scenu i dočekati spremni izbore kako bi smijenili aktualnu nehrvatsku vlast. Svi preduvjeti za smjenu ove antihrvatske vlasti su stvoreni, a jedino još trebamo iznjedriti tko je lider takve desne opcije. Nitko iz navedene skupine to nije.

Moj politički habitus nikada mi nije dopuštao slušati mišljenje političkih poltrona i loših sljedbenika lijevog krila HDZ-a u što su se nažalost pretvorili Hrvoje Niče i društvo. Napustio sam sjednicu te samim tim više nije postojao potrebiti kvorum. Dopis o mom isključenju je nelegalan iz više razloga. Visokog dužnosnika stranke kao što sam ja ne može se smijeniti na način da se o tome ne očituje Predsjedništvo, da se ne sastane Časni sud koji broji 5 članova i da se sukladno statutarnoj odluci meni da prigoda izreći svoje mišljenje. Osoba koja se potpisuje kao dopredsjednik službeno to još uvijek nije jer pri Ministarstvu uprave u registru političkih stranaka se vidi da ne obnaša tu dužnost. Tamo spomenuti predsjednik Časnog suda Dražen Muljević zvao me je tijekom večeri i rekao da više stranačkih dužnosnika po nagovoru Hrvoja Ničea nad njim vrše mobing, da mu prijete i da ga vrijeđaju. Tonski zapis rado ću podijeliti s predstavnicima medija i sa nadležnim tijelima. Statut na koji se pozivaju također nije potvrđen od strane Ministarstva uprave iz razloga jer su se članovi Odbora koji su radili na izradi Statuta blagovremeno očitovali prema nadležnom tijelu da je predsjednik stranke Hrvoje Niče predao Statut koji oni nisu verificirali, priložili su e-mail korespondenciju te samim tim predani Statut nema zakonsku važnost i vjerojatno će sve navedeno biti poništeno. Na dokumentu koji je poslan medijima nalaze se dva potpisa. Najtužnije je vidjeti potpis Mirjane Perčić koju sam ja zaposlio i cijelo vrijeme sam joj nadređen zadnjih 8 godina te pretpostavljam da se radi o jednom teškom mobingu koji je izvršen nad njom. Do ovakvog zaključka me dovodi činjenica da je Hrvoje Niče tome sklon. Bivša djelatnica Zora Groznica imala je tešku operaciju u vukovarskoj bolnici 10.08.2017., a isti joj je donio na poptis sporazumni raskid ugovora u bolesničku postelju 14.08.2017. Možda je to zakonito ali svakako nije humano niti pravedno. Inicijalna kapisla moje jasno iskazane želje za njegovom smjenom bilo je kada je neki dan aktivirao samovoljno vijećnički mandata u Županisjkoj skupštini VSŽ za koji je sam govorio da nikada neće konzumirati i s time se hvalio okolo. Legalno izabrana i sazvana stranačka tijela raspravit će navedenu situaciju, a svoj pravorijek će reći za to nadležna tijela.

Domoljubno okupljanje bez obzira na ove okolnosti neće čekati rasplet ove situacije nego ćemo vrlo brzo ovih dana izvijestiti širu hrvatsku javnost o već poduzetim aktivnostima.

Danas je Cvijetnica, i ulazimo u Veliki tjedan. Tijekom vremena kada se svi trebamo spomenuti muke Isusove, trebamo se što manje baviti ovakvim marginalnim stvarima. Promišljajući Njegovu muku za nas, moramo svi zajedno naći motiv kako pomoći hrvatskom, katoličkom, zaboravljenom i napaćenom narodu.

Pero Ćorić