Nikica Jelavić uhićen na Plesu

mafija, Nikica Jelavić

Njegov odvjetnik Milenko Umičević kazao je da ga takav potez policije iznenađuje budući da je Jelavić bio tražen samo zbog obavijesnog razgovora.

'Iznenađen sam što je Nikica Jelavić uhićen jer je policiji bilo najavljeno da će doći. Prošli tjedan tražili su ga zbog obavijesnog razgovara, a on im je kazao da trenutačno nije u zemlji. Isto tako im je rekao kad se vraća i da će im biti na raspolaganju čim se vrati. Osim toga Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a, kazao je da za Jelavićem nije raspisana nikakva potraga, ni tjeralica, pa time više nije jasno zašto je uhićen' kazao je za Večernji list odvjetnik Umičević.

Jelavić je bio jedna od osoba, koje je policija tražila zbog obavijesnih razgovora tijekom nedavne akcije Šok 3. U posljednih destak dana razgovarano je sa 20 -tak osoba za koje policija smatra da se bave ilegalnim poslovima.

Od svih osoba s kojima je policija dosad razgovarala uhićeni su i pritvoreni samo Đorđe Vuletić i Darko Dakić Vuletić se sumnjiči za sudjelovanje u pokušaju ubojstva poduzetnika Josipa Galinca u rujnu 2008., dok se Dakić, osim za pokušaj ubojstva Galinca, sumnjiči i za pokušaj ubojstva novinara Dušana Miljuša.

Vecernji list