Ni traga od Antonije Bilić

Tijekom današnje pretrage, koja je obustavljena oko 13.00 sati, otkrivena je i pretražena jama dubine pet do šest metara.

Šibensko-kninska Policijska uprava ponovila je i danas da nastavljaju i sa drugim aktivnostima kroz kriminalističko-analitičko istraživanje svih do sada pribavljenih podataka i obavijesti.

Hrvatski mediji navode da istraga stoji u mjestu, te se sve više sumnja da je Paravinja lagao kada je u iskazu policiji rekao da je Antoniju udavio, a potom bacio u Brljansko jezero na rijeci Krki.

Pretraga jezera Brljan završena je jučer ujutro bez rezultata. Pretražen je i posljednji dio isušenog jezera u Nacionalnom parku Krka, a voda se postepeno vraća u jezero koje je Paravinja u svom iskazu policiji dva puta spomenuo kao mjesto gdje je bacio Antonijino tijelo.

Sedamnaestogodišnja djevojka nestala je 7. lipnja kada je ušla u kamion na mostu na Čikoli i od tada joj se gubi svaki trag. Paravinja, koji je uhićen 26. lipnja u blizini Srpca, u Republici Srpskoj, rekao je tada policiji da je Antoniju ubio i njeno tijelo bacio u Krku.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa zatražilo je izručenje Paravinje, koji se trenutno nalazi u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu, a određen mu je jednomjesečni pritvor.

Pred Sudom BiH za sutra je zakazano ročište na kojem će se odlučivati o molbi Ministarstva pravosuđa Hrvatske za izručenje Paravinje. I u Srbiji je za Paravinjom raspisana međunarodna potjernica zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Srna