Nevrijeme pogodilo Makarsku

nevrijeme, Makarska
Kišno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom pogodilo je u srijedu ujutro u razdoblju od 9,20 do 9,50 sati Makarsku i dio Makarskog primorja, u samo tridesetak minuta palo je 34 litre kiše po metru četvornom, a temperatura se s 26 spustila na 16 Celzijevih stupnjeva.

Obilna kiša nanijela je najviše šteta na državnoj cesti D8 gdje je znatno oštetila novu treću kolničku traku za zgrade POS-a, jedno raskrižje i kolnik kod Sportskoga centra, a na Jadranskoj magistrali između Brela i Baške Vode odronili su se zemlja i kamenje.

Oborinske vode začepile su dio gradskih podvodnih kolektora i iz ležišta izbacile više vodovodnih šahti, poplavljeni su prizemni objekti uzduž gradske rive, kafići, dio trgovina i privatnih kuća, a vode je bilo i u prizemnim prostorima hotelskih kuća u kojima se odmara oko dvije i pol tisuće gostiju.

Najviše posla imali su makarski vatrogasci koji su, po riječima zapovjednika Dražena Glavine, 25 puta intervenirali i ispumpavali vodu.

Oko 13 sati kiša je prestala je padati pa se otklanja šteta. Život u gradu je normaliziran, a uspostavljen je i redoviti promet na gradskim prometnicama i na državnoj cesti D8.

Hina