Nemoguća misija: Domoljub na HTV-u

Ante Gotovina, Nada Prkačin, Novinarka HTV, Lov na Gotovinu, otkaz
Novinarka HTV-ova TV Kalendara Nada Prkačin dobila je ovaj tjedan otkaz zbog dvaju dokumentarnih filmova o generalu Anti Gotovini, "Lov na Gotovinu" i "Časni sude, nisam kriv".

Novinarku se okrivilo da je bez odobrenja nadređenih napravila filmove koristeći arhivske materijale HRT-a te da je na Youtubeu neprimjereno govorila o svojim kolegama i HRT-u ustvrdivši da program HTV-a nije profesionalan.

- Da, dobila sam otkaz i sve je preuzeo moj odvjetnik - šturo nam je rekla N. Prkačin, dok je i s HRT-a stigla samo rečenica objašnjenja da je N. Prkačin dobila redovan otkaz ugovora o radu zbog skrivljenog ponašanja.

Neslužbeno se pak doznaje da je novinarka i ta dva filma napravila na isti način kao i prijašnje dokumentarce koje bi onda ponudila na emitiranje, pa je neke od njih HTV i emitirao, a za neke joj je dao dopuštenje da se emitiranju i izvan HRT-a. I "Lov na Gotovinu" ponudila je na emitiranje HTV-u, no odbijena je, ali je dobila dozvolu da se film prikaže u Zadru, Zagrebu i Osijeku.

Kada je kući ponudila i film "Časni sude, nisam kriv", nije dobila nikakav odgovor. Odgovora nije bilo ni kada je zatražila odobrenje da se isti film u organizaciji braniteljskih udruga, na godišnjicu oslobađajuće presude generalu, prikaže u 50-ak gradova.

Pošto je film u njima prikazan kreće prijava i postupak protiv Prkačin te slijedi - otkaz.


AUTOR:
Božena Matijević/VLM