'Ne možemo isključiti da veza s ubojstvom Klice ne seže izvan granica Hrvatske'

Vinko Žuljević Klica
Bijelić je rekao da je formirana posebna skupina najboljih kriminalista koji se bave krvnim deliktima, a radit će svakodnevno da bi se što brže razriješio ovaj složeni slučaj.

Osvrnuvši se na pitanje surađuju li s određenim institucijama ili kolegama, odgovorio je da su izmijenili podatke s kolegama iz BiH i da su već dobili neke od traženih podataka koji se uklapaju u jednu od nekoliko mogućih verzija o ubojstvu. Potvrdio je da ne mogu isključiti da veza s ubojstvom ne seže izvan granica Hrvatske. Također je rekao da nitko od ugroženih nakon ovog događaja nije tražio policijsku zaštitu .

Presreli ga Škodom i motociklom

Bijelić je rekao kako se Klica vraćao u svom osobnom automobilu kada ga je presrela Škoda Octavia, u kojoj su bile dvije osobe, te jedan motocikl na kojem su također bile dvije osobe. Suvozač i jedna od osoba na motociklu, koristeći se vatrenim oružjem koje još uvijek nije identificirano, ispalili su više hitaca u njegovu smjeru, a kad je izišao iz auta, također su u njegovo tijelo ispalili više hitaca, nakon čega je na mjestu preminuo.

Neposredno nakon toga blokirano je uže područje događaja, a pojačane su kontrole na graničnim prijelazima. Očevidom je pronađeno više materijalnih, ali i latentnih tragova koji su upućeni u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" na analizu te očekuju da će tijekom sljedećih nekoliko sati i dana dobiti neke odgovore koji bi mogli uputiti na identitet počinitelja i njihove motive.

Proveli su još nekoliko očevida na različitim lokacijama, uključujući i očevid zapaljene Škode, gdje su također izuzeli više tragova. Pretražuju i druge prostore odnosno lokacije, gdje se također nadaju da će naći tragove.

Oglasio se i DORH

U međuvremenu se oglasilo i Državno odvjetništvo, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu rukovodio je očevidom koji su proveli djelatnici Policijske uprave zagrebačke povodom događaja u kojem je više nepoznatih osoba hicima iz vatrenog oružja usmrtilo Vinka Žuljevića oko 7.55 sati 3. svibnja 2015. u Glavnoj ulici u Sesvetama. (4. svibnja 2015.) Policijski službenici poduzimaju potrebne radnje u cilju pronalaska počinitelja koji su se udaljili s mjesta događaja. Nadležno državno odvjetništvo ishodilo je potrebne naloge radi razrješenja svih okolnosti događaja", poručuju iz DORH-a.

vecernji list