Natječaj za stipendije Hrvatima izvan Hrvatske: 200 stipendija za studij u BiH

studenti, stipendije, diplome, studenti, studenti, sveučilište, sveučilište, Posušje, fakultet, studiranje, zdravlje, diploma, škola, razred, stipendije, Čapljina, studenti, vlada sbž, studenti, studentski dom, esad dželilović, studenti, studentski zbor, peticija, studenti, isplata, stipendije, studenti, ispiti, greške, HNŽ, stipendija, studenti, Posušje, studenti, stipendije, studenti, stipendije, Hrvatska zemlja, Natječaj, stipendije, Hrvatska zemlja, stipendije, BIH, Hrvatska zemlja, stipendije, Hrvatska zemlja, studenti, smještaj, Zagreb, stanovi, Čitluk, studenti, pomoć, stipendije, student, javni natječaj
pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske - za akademsku godinu 2014./15..

Dodijelit će se 450 stipendija: 250 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 200 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna.


1. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redoviti studenti koji studiraju na javnim visokim učilištima:

u Republici Hrvatskoj:
pripadnici hrvatskog iseljeništva s prebivalištem u inozemstvu, pripadnici hrvatske manjine s prebivalištem u 12 država u kojima žive pripadnici hrvatske manjine i pripadnici hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, koji u Republici Hrvatskoj upisuju ili nastavljaju studij u statusu redovitog studenta na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, preddiplomskom stručnom studiju ili specijalističkom diplomskom studiju.

u Bosni i Hercegovini:
pripadnici hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini s prebivalištem u Bosni i Hercegovini koji upisuju ili nastavljaju studij u statusu redovitog studenta sveučilišnog ili stručnog studija u Bosni i Hercegovini.

Rok za podnošenje prijava započinje danom objave Natječaja na mrežnim stranicama Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske: www.hrvatiizvanrh.hr i traje zaključno do 19. siječnja 2015. godine.


Prijave se dostavljaju isključivo poštanskim putem na adresu: Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Trg hrvatskih velikana br. 6, 10 000 Zagreb. Na omotnici prijave potrebno je naznačiti: „Natječaj za stipendiju za studij u Republici Hrvatskoj" ili „Natječaj za stipendiju za studij u Bosni i Hercegovini".

Tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se u prilogu.

Materijali

Natječaj,stipendije,Hrvatska Tekst natječaja
Natječaj,stipendije,Hrvatska Obrazac za prijavu
Natječaj,stipendije,Hrvatska Izjava o neprimanju stipendije