Naše gore list Ivica Primorac kandidat za Sabor RH

Ivica Primorac, izbori
... koji će imati priliku birati zastupnike za Sabor u XI. izbornoj jedinici, ali i u ostalim izbornim jedinicama u kojima su iseljeni bh. Hrvati, a takvih je, pretpostavlja se, gotovo trećina stanovništva Hrvatske.

Na dosad održanim izborima iz MZ Šipovača-Kašče dolazilo je nekoliko kandidata koji su se natjecali za Sabor, a i ovaj put imamo "naše gore list" koji bi mogao u Saboru braniti boje našeg kraja.

Ivica Primorac kandidat je koalicije "Spremni" koju čine Hrvatska konzervativna stranka, Hrvatska stranka prava i Obiteljska stranka u X. izbornoj jedinici (srednja i južna Dalmacija) koju predvodi Ruža Tomašić.

O Primorcu

Ivica Primorac rođen je 02.02.1969 u Ljubuškom. Djetinjstvo provodi u mjestu Kašče. Osnovnu školu završio u Vitini, a srednju u Vrgorcu. Studirao je u Rijeci i diplomirao sa zvanjem profesora pedagogije i informatike.

Završio časničku školu na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski", kao pripadnik jedne od prvih generacija časnika Hrvatske vojske (generacija 1993/94). Dragovoljac je i učesnik Domovinskog rata od 1991 godine. Djelatni pripadnik MUP-a postaje u ožujku 1991g. u Vrgorcu.

Od travnja 1992. do prosinca 1995. pripadnik je i djelatni časnik specijalnih postrojbi MORH i Glavnog stožera HV-a, legendarnih bojni „Zrinski" i „Frankopan", koje su djelovale pod zapovjedništvom generala Ante Rose, Ante Gotovine, Miljenka Filipovića, Brune Zorice „Zulu". Pripadnik je i skupine koja je sa generalom Antom Rosom, osnovala „Združeni stožer Vojske Federacije Bosne i Hercegovine", u ratnom Sarajevu 1994. i kojoj je bila zadaća smirivanje ratne situacije. Neko vrijeme bio je zadužen i za sigurnost ministra obrane Bosne i Hercegovine (u ratnom Sarajevu) itd. 1995-1996 g. Nakon povratka iz Sarajeva jedno vrijeme je proveo kao časnik u 9 GB HV-a (ličkih „Vukova").

Poslije Domovinskog rata radio u Zapovjedništvima HV-a u Rijeci i Splitu obnašajući više zapovjednih dužnosti. Od 2007. umirovljeni je časnik HV-a.

Aktivan je u braniteljskim udrugama... Bio je i dugogodišnji član Nadzornog odbora HVIDR-e Splitsko-dalmatinske županije.
Član je inicijative i udruge „U ime obitelji" (ne stranke), te jedan od kordinatora za prikupljanje potpisa za dva referenduma („Brak je zajednica žene i muškarca" i „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom").

Ivica Primorac svoje Kašče, gdje je proveo mladost, nikada nije zaboravio...

Osnivač je i urednik web stranica i blogova (čija je svrha promocija svoga rodnog kraja) na našem području: www.kasce.com; www.kasce.bloger.hr i http://kasce1.blogspot.hr/, te više facebook stranica(„Kašče je moj dom"...) i grupa. Osnivač je i administator bloga, i većine facebook stranica i grupa Obiteljske stranke na području Dalmacije. Povremeno surađuje i sa drugim web portalima. Trenutno se uz informatiku bavi i politikom te maslinarstvom na obiteljskom gospodarstvu.
Primorac, vjernik rimokatoličke ispovijesti oženjen je i otac troje djece, trenutno se uz informatiku bavi i politikom te maslinarstvom na obiteljskom gospodarstvu.

U političkoj karijeri bio je jedan od osnivača Hrasta u Splitsko-Dalmatinskoj županiji, te peti na listi Hrast - hrvatski rast za parlamentarne izbore 2011 g. Stranku Hrast-pokret za uspješnu Hrvatsku, je napustio zbog neslaganja sa stranačkim vrhom i nasilno provedene koalicije sa HDZ-om.

Nakon napuštanja Hrasta sredinom 2015 priključuje se Obiteljskoj stranci, jer Obiteljska stranka zastupa iste vrijednosti i načela zbog kojih je pristupio i koja je zastupao i kao član Hrasta. Član je Izvršnog odbora Obiteljske stranke.

"Mi smo SPREMNI, ako ste i vi..."

Ivica Primorac za Šipovača portal je kazao kako je nastala koalicija "Spremni", kakve promjene ona nudi, o programu koalicije, što će učiniti ako dođu na vlast te o Hrvatima BiH.

ŠP: Kako je nastala koalicija "Spremni"?
I.Primorac: Koalicija "Spremni" Hrvatske stranke prava (HSP), Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i Obiteljske stranke, je nastala sa svrhom zaštite hrvatskih nacionalnih interesa, i ona biračima jamči zaštitu od rasprodaje nacionalnog bogatstva. Stranke koalicije "Spremni" dijele isti svjetonazor. "Po tome se razlikujemo od drugih stranaka koje izlaze na izbore.

ŠP: Recite nešto o vašem izbornom programu.
I.Primorac: Koalicija Spremni je u centar svog programa postavila reforme od kojih obje velike stranke bježe. Velike stranke se sigurno neće riješiti svojih stranačkih uhljeba. Za razliku od njih nama su nacionalni interesi ispred stranačkih, i mi nemamo tih stranačkih uhljeba. Naš cilj je olakšati poslovanje u Hrvatskoj. Stožer svake zdrave ekonomije su obrti, te mala i srednja poduzeća koja su danas u Hrvatskoj previše opterećena porezima i administrativnim teretom. Treba vratiti moć hrvatskom seljaku, i omogućiti da se koristi neiskorišteno državno zemljište. Povezati zelenu i plavu Hrvatsku, gdje će se na stolu naše ponude nalaziti proizvodi iz naše domaće proizvodnje. Kada bi došli na vlast proglasili bismo isključivi gospodarski pojas na Jadranskom moru, i mijenjali one zakone koji idu na štetu naših ribara. Hrvati su kroz povijest ostajali bez zemlje, no Jadransko more su branili i obranili te ga sačuvali za buduća pokoljenja.
Svaka država mora svome stanovništvu osigurati dostatnu i kvalitetnu prehranu. Treba voditi brigu okolišu, jer i sigurnost nacije ovisi o tomu. Kontrola proizvodnje hrane i njezina raspodjela, presudna je za narod i njegovu budućnost.
„Mudrijaši" nam iz izbora u izbore govore birajte manje zlo!? Pitam se tko je taj što mjeri što je to manje zlo? Na žalost, iz dosada viđenog politika je kod mnogih, postala - rad za opće zlo.
I, što je to do sada izabrano!? Vlade, su po svemu sudeći sve nesposobnije, nemoralnije... Napadaju naše vrijednosti, sve ono što je nama sveto. Preodgajali bi našu djecu ... Mi roditelji, bake, djedovi više nismo dobri za odgoj naše djece, jer ćemo ono što je bolesno i nenormalno nazvati pravim imenom!? Jer ćemo reći ‘ne' rodnoj ideologiji! Obitelj je temeljena na braku između žene i muškarca, i tu za nas nema kompromisa. Vodi se otvoreni rat protiv naših kršćanskih vrednota. Vidimo to na primjeru uvođenja tzv. zdravstvenog odgoj u škole, koji temeljen na lošem konceptu. Isto tako dobro se to vidjelo prilikom „referenduma o braku". Te udruge preko kojih se najčešće vodi napad na naše vrednote, koje se financiraju iz našeg proračuna, od našeg novca, iako je nas katolika preko devedeset posto. Mi zastupamo kršćanski pristup politici. To možda i nije lagan put, i mi nismo idealni ljudi, ali nećemo odustati od te borbe. Sam čovjek je središte, smisao i cilj politike, odnosno njegova dobrobit u ukupnosti njegove osobnosti.

ŠP: Odnos Hrvatske prema Hrvatima u BiH?
I.Primorac: Hrvatski narod je jedan narod. Hrvatska ne smije više mirno promatrati obespravljivanje Hrvata, onemogućavanje povratka na svoja ognjišta, i nema pravo žrtvovati Hrvate u BiH radi navodnih dobrosusjedskih odnosa i radi opstanka BiH kao države.
Velike sile Hrvate guraju nekad u okrilje muslimanske zaštite, nekad u okrilje srpske zaštite!? No, nije neobično postupanje naših susjeda i velikih sila. Čudno je postupanje hrvatske politike, znanosti te Hrvata kao naroda. Činjenica je da hrvatska politika nema stabilan i dugoročan stav prema BiH i Hrvatima u BiH, i zbog te nedovoljno jasne strategije u odnosu na Hrvate u BiH postoji realna opasnost da od konstitutivnog naroda postanu nacionalna manjina. Briga o Hrvatima u BiH mora biti jedan od najvažnijih prioriteta hrvatske vanjske politike, bez obzira koja je stranka ili koalicija stranaka trenutno na vlasti.
Vjerujem u hrvatski narod kao što sam vjerovao i 90-tih, da se neće bojati izabrati ljude koji će reći ‘ne' onima koji su do sada uništavali i varali naš narod, a koji to htjeli nastaviti i dalje.

ŠP: Što će koalicija "Spremni" mijenjati i činiti ako dođe vlast?
I.Primorac: Ako dođemo na vlast:
Ukinut ćemo Zakon o abortusu! Neće biti moguće pod zaštitom države i našim novcem ubijati najmanje i najnevinije među nama!
Ukinut ćemo tzv. Zdravstveni odgoj koji je zapravo razaranje dječje intime, pedofilski, promiskuitetan i promiče kulturu smrti. Umjesto njega bi uveli Domaćinstvo kako bi naša djeca stekla znanja i vještine potrebne za svakodnevni život.
Prestati ćemo financirati pedofilske i homoseksualne udruge i projekte, a početi financirati udruge i projekte koji štite život od začeća do prirodne smrti? Prestati ćemo financirati subverzivne udruge koje su protiv hrvatskog naroda i države (npr. Documenta), a početi promišljeno poticati udruge koje štite hrvatsku državnost i hrvatski narod te njegovo jedinstvo.
Mi želimo razotkriti i laž o Jasenovcu, jer ne želimo da nas tom laži drže u pokornosti!
Hrvatska se mora temeljiti na vrednotama koje su trajne, svevremenske i koje opstaju, bez obzira na tkz. moderna vremena. Hrvatska je nastala u Domovinskom obrambenom i oslobodilačkom ratu. Ona je nastala voljom svojih sinova i kćeri, a ne voljom neke Documente i sl.
Koalicija „Spremni" nudi jasne vrijednosti, obitelj, domovinu, selo, razvoj, ono što Hrvatsku može pokrenuti i vratiti naše ljude u našu zemlju.