Napadač Luke Ritza ide u zatvor: uhvaćen s ogromnom količinom ecstasyja koje je trebao prodati na Ultri

Kristijan Milović, Luke Ritz, zatvor, Mostar
Kristijan Milović, 26-godišnjak koji je, između ostalog, poznat i kao napadač zagrebačkog maturanta Luke Ritza, na splitskom Općinskom sudu nepravomoćno je osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora zbog posjedovanja više stotina tableta ecstasyja namijenjenih prodaji, piše Slobodna Dalmacija.

Milović je na splitskom sudu osuđen nakon što je 18. srpnja prošle godine uhićen na trajektu "Marjan" koji je prometovao na liniji Split - Stari Grad, te je policija u njegovu ruksaku pronašla dvije plastične vrećice s 388 tableta ecstasyja, teških 149,50 grama, te jednu plastičnu vrećicu s 2,82 grama MDMA koje je trebao dalje prodati partijanerima koji su bili na "Ultri".

Milović je priznao krivnju i rekao da je odlučio prodavati drogu jer je bio "pritisnut financijskim problemima uzrokovanim kockom te konzumacijom opojnih droga, ali isto tako i nesređenim obiteljskim odnosima".

Kazao je da mu je jednom prigodom muškarac po imenu Ivan pozajmio tisuću kuna, što je on brzo potrošio, pa da bi vratio svoj dug pristao je drogu dostaviti nekome ispred pošte u Starome Gradu na otoku Hvaru. Da je u tome uspio, dobio bi određenu količinu tableta ecstasyja, a i dug bi mu bio oprošten.

"Ovakva vrsta i količina opojne droge, posebice uzevši u obzir da je okrivljenik kazneno djelo počinio u vrijeme održavanja festivala 'Ultra Europe' 2017. na koji dolaze mladi iz cijeloga svijeta, ukazuje na visoku organiziranost okrivljenika i namjeru da opojnu drogu preda za novčanu naknadu, a nipošto na 'otplatu duga' stanovitom Ivanu, koji vjerojatno i ne postoji", obrazložio je, među ostalim, u presudi sudac Zoran Ivanišević, piše Slobodna Dalmacija.