Nakon sedam mjeseci počeli su kopati tunel kod Makarske

odron, Makarska, Vrgorac, Vrgorac, Makarska, tunel, tunel, Makarska, Vrgorac, tunel, Vrgorac, Makarska, tunel, Sveti Ilija, Biokovo, tunel, tunel, igman, radovi, tunel, Mostar, Nevesinje
Kopanje tunela Stupica na cesti između Makarske i Vrgorca, koja je od listopada prošle godine zatvorena zbog odrona, počelo je u srijedu. Tunel je dug 230 metara, a prvi su metri iskopani s makarske strane, piše 24sata.hr.

- S vrgoračke strane nisu završeni pripremni radovi. Tijeko svibnja ćemo početi kopati - kaže voditelj radova dr. Josip Šintić. Ministar prometa Božidar Kalmeta u siječnju je objašnjavao kako se sa zatrpane ceste ne može jednostavno maknuti kamenje.

- Gradnja tunela vrijednog 25 milijuna kuna jedini je izbor. Sanacija kosina iznad ceste i gradnja usjeka do ulaza u tunel s obje strane stajat će još 40 milijuna kuna - objavili su u siječnju mediji ministrove riječi.

U Hrvatskim cestama kažu kako su dozvolu dobili 10. ožujka, a natječaj završili 5. travnja. Nisu objasnili zašto je kopanje tunela Stupica počelo tek sada.