Nakon devet godina Hrvatsku opet očekuje bijeli Božić, možemo li mu se nadati i na Jadranu?

Kupres, snijeg, Kupres, skijanje, zima, Božić, Hrvatska, skijaši, vlašić, Kupres, Babanovac , Hercegovina, snijeg, Kupres, skijanje, snijeg, vremenska prognoza, zima, snijeg, skijalište  , turizam
Za sljedeći tjedan Državni hidrometeorološki zavod prognozira niske temperature, jutrima redovno ispod nule, a tijekom dana se ne bi trebale popeti iznad četiri stupnja. Predbožićni će tjedan svakako biti hladniji, a postoji i mogućnost snijega.

Naime, kako piše RTL, zbog nestabilnog vlažnog zraka koji nam uskoro stiže povećava se i mogućnost oborina. Na Jadranu će ih vrlo vjerojatno biti, i to u obliku kiše, dok je na kopnu lako moguć - snijeg.

Snježni pokrivač na Božić u Gorskom kotaru i Lici moguć je od 50 do 70%, u sjeverozapadnoj Hrvatskoj od 40 do 60%, a u Slavoniji od 20 do 40%. Jadran ove godine gotovo sigurno Božić neće dočekati pod snijegom. No za pouzdanu prognozu ipak se treba još malo strpiti.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda posljednji bijeli Božić imali smo 2007. godine, i to 12 centimetara. U prosjeku snijeg padne u ovo doba svake četvrte godine u Hrvatskoj pa nije ni čudo da se za jelke češće koristi umjetni snijeg od pravog.