Nakon Crnog petka i ponedjeljak je 'jeftiniji'

Nakon Crnog petka i ponedjeljak je 'jeftiniji'

Lani smo snizili cijene i na internetski ponedjeljak, a ove godine ćemo odlučiti u subotu, kad vidimo što će ostati nakon ‘crnog petka’, rekli su nam u Linksu.

U petak se kod njih proizvodi mogu kupiti samo u dvjema prodavaonicama u Zagrebu, na Trešnjevci i u Dubravi, a najavili su popuste do 70 posto.

I u Mikronisu su u petak ble niže cijene u prodavaonici na Trešnjevci, a kažu da su popusti na prijenosna računala najčešće 20 posto. No bilo je i onih u pola cijene - Acer za 999 kuna.

U nedjelju i ponedjeljak proizvodi jeftiniji do 50 posto moći će se kupiti i u Mikronisovu web shopu. I u HG Spotu popusti vrijede u poslovnicama iako akciju najavljuju kao objedinjenu sa cyber mondayem, koji je samo za internetsku prodaju, piše 24sata.

Akcijska prodaja im zato traje od petka do ponedjeljka, rekli su.


Neki proizvodi sniženi do ponedjeljka u ponoć
Instar informatika do subote ima popuste, a neće ih biti u ponedjeljak.

Do 90 posto bit će jeftiniji proizvodi na www.topshop.com.hr do ponedjeljka u ponoć. Najviše su snižene muške čizme koje prodaju za 69,95 kuna. Ima još obuće, posuđa, posteljine, malih kućanskih aparata i igračaka koji su između 20 i 90 posto jeftiniji.

Male i velike kućanske uređaje, sportsku opremu i autosjedalice na www.mall.hr nude do 70 posto jeftinije.

I Croatia Airlines je objedinila crni petak i internetski ponedjeljak pa su od 29. studenog do 2. prosinca, uz promotivni kod koji će objaviti u petak, 20 posto jeftinije karte za sve letove do 24. listopada 2020. Popust ne vrijedi za pristojbe i naknade.

Neki kupci kažu da ne žele čekati u redu u prodavaonicama zato što smatraju da proizvoda na velikom posustu ima samo nekoliko komada.

Osim u domaćim web shopovima, na internetski ponedjeljak može se pokušati uloviti popust na onim svjetskim, poput Alibabe i Amazona. Na Amazonu će odjeća i dio proizvoda biti jeftiniji 50 posto. Appleov tablet tako stoji 170 dolara i uz 90 dolara poštarine jeftiniji je 1000 kuna nego kod nas.

Pri kupnji na internetu treba biti oprezan. Prije “surfanja” treba popraviti sigurnosnu zaštitu na računalu. Jedan je to od savjeta Hrvatske udruge banaka na www.hub.hr, pod glavnim temama o Sigurnosti na internetu. Savjeti se mogu naći i na www.cert.hr.