Nakon 17 godina na HRT-u nema više Latinice!

Posljednju 'Latinicu' gledatelji će moći gledati u ponedjeljak 17. siječnja u njenom redovnom terminu. Zadnja tema kojom će se voditelj i njegovi gosti u studiju baviti bit će 'Nasilje nema opravdanja', prenosi portal 24sata.hr. Denis Latin je od vodećih ljudi na Prisavlju dobio zadatak da osmisli koncept za novu unutarnjopolitičku emisiju.

Hloverka Novak - Srzić ukinula je 'Latinicu' u rujnu 2009. godine zbog Latinove predsjedničke kandidatuire. Polovicom siječnja iduće godine emisija je ponovo bila na programu nacionalne televizije. Zabranjeno je i emitiranje emisije s temom 'Zločin u privatizaciji nikad ne zastarijeva' zbog prijetnji Jadran filma da će tužiti televiziju za pokušaj nanošenja teške štete i pokušaj difamacije Jadran filma da bi ga se onemogućilo u završetku započetih poslova.

Uz ukidanje 'Latinice', Informativni program HRT-a dosad je prestao s emitiranjem emisija 'Dossier Hr', 'Otvoreno' je zamijenio 'Dnevnikom 3', a 'Poslovni klub' sa 'Svijetom profita'. Najavljuju i i skori prestanak emitiranja emisije 'Lica nacije'.

Televizija od 10. siječnja emitira redizajnirani 'Dnevnik's novim voditeljima, a do izmjena je došlo i u uredničkoj strukturi. Novost u programu je i emisija 'Svijet profita'.