FOTO  Nacionalni park Krka: Mjesto koje morate doživjeti

krka
Nacionalni park je lociran u središnjoj Dalmaciji nizvodno od Miljevaca, a samo par kilometara sjeveroistočno od grada Šibenika. Obuhvaća područje uz rijeku Krku koja izvire u podnožju planine Dinare kod Knina, teče kroz kanjon dug 75 km, protječe kroz Prokljansko jezero, te utječe u Šibenski zaljev. Prostire na 109 kvadratnih kilometara, od kojih 25,6 kvadratnih kilometara čini vodena površina. Rijeka Krka danas ima 7 sedrenih slapova i njezine ljepote predstavljaju prirodni krški fenomen, koji se preporučuje posjetiti u proljeće i ljeti jer je tada u punom sjaju, a možete se i osvježiti u čistoj vodi.

Ekipa našeg portala posjetila je danas Nacionalni park i uvjerila se u svu njegovu čarobnost. Nakon nekoliko sati šetnje po ovom biseru priridnih ljepota shvatili smo da se ovo mjesto ne može opisati riječima, nego se jednostavno mora doživjeti. 

Na današnji blagdan 1 svibnja park je sigurno najposjećenije mjesto u regiji, tako da na našu žalost nismo uspjeli obići sve prirodne ljepote koje nudi, ali i ono što smo uspjeli vidjeti zaista nas je fasciniralo. Našim čitateljima toplo preporučamo posjet Nacionalnom parku  i kako bi se uvjerili u istinost naših riječi.

Sve fotografije u GALERIJI

Sve o NP Krka na SLUŽBENOJ STRANICI

HERCEGOVINA.info