Na splitskoj Ultri privedeno 305 osoba, ozlijeđeni Britanac zadržan na liječenju

Ultra Music Festival, Split
U splitskoj policiji kažu kako prije, za vrijeme i nakon trećeg dana festivala nisu zabilježena veća narušavanja javnog reda i mira niti oštećenja imovine.

Pri padu na poljudskom stadionu ozlijeđen je 23-godišnji Britanac te je zadržan na liječenju, ali u tom slučaju nema elemenata kaznenog djela. Neslužbeno se doznaje kako je mladić pao na leđa i zadobio frakturu kralješka.

"Ova tri dana prošla su bez ikakvih značajnijih sigurnosnih događaja. Ultra se nastavlja na otocima i za policiju još traje, iako su ova tri splitska dana najintezivnija", kratko je za Hinu kazala Antonela Lolić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Tijekom tri dana Ultre u Splitu ukupno je privedeno 305 osoba zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, deset ih je kazneno prijavljeno zbog droge, a troje zbog imovinskih kaznenih djela.

Policajci iz Odjela za droge u petak su kod 28-godišnjaka pronašli 49 kilograma marihuane, koja je bila zapakirana u 47 PVC vrećica.

Liječnički timovi Hitne medicinske pomoći također su imali manje posla negoli se očekivalo, a uglavnom se radilo o prekomjernom uživanju alkohola, lomovima, porezotinama i uganućima, dok vatrogasci osim gašenja vatre u kontejnerima oko stadiona nisu imali drugih aktivnosti. (Hina)

dnevnik.hr