FOTO/VIDEO  Na Pagu orkanski vjetar prevrnuo auto, u Rijeci odletio krov škole

prevrnuto auto bura

Orkanska bura posla je dala i vatrogascima. U gradu Zadru pola sata iza ponoć pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zadar uklanjali su stablo koje je palo u Kožinu, a jutros su na prometnici u Biogradu također morali uklanjati srušeno stablo.

Vjetar odnio krov na školi u Rijeci, djeca evakuirana

U Rijeci bura nosi dijelove krovova, ima puknutih stabala, odrona kamenja, a jak vjetar je jutros iza 8 sati bez struje na pola sata ostavio šire područje Rijeke, piše Novi list. Ponovno je zbog jakog vjetra zatvoren i kampus na Trsatu, a nastavu je otkazalo i nekoliko škola. Vjetar je dignuo krov zgrade Osnovne škole Jelenje-Dražice u Dražicama, a djeca su evakuirana.

Na zgradu Psihijatrijske bolnice u Lopači srušilo se stablo, no nitko nije ozlijeđen.

Na riječkoj Krimeji bura je odnijela krov jedne zgrade, a materijal se srušio na nekoliko parkiranih automobila te ih oštetio. Vjetar je odnio i fasadu jedne od POS-ovih zgrada na Hostovom bregu, na Pehlinu.

U Makarskoj su zabilježeni udari bure od 130 km/h. Na Trgovačko-transportnom terminalu Split urušio se dio krova tvrtke Dalmex, dok je na području Gornje Podstrane u prekidu opskrba električne energije, javlja RTL. U Jasenicama su izmjereni udari bure od 200 km/h, a najgore tek slijedi navečer.

Bura je na brzoj cesti Klis - Solin prevrnula tegljač, a vozač ej prevezen u bolnicu. Kaštelanskim zaljevom pluta brodski kontejner.

Agencije