Mutni poslovi bivšeg premijera: Sanader od vlasnika Euroherca žicao 100.000 DEM za sebe

...čitavi milion. Grgić je na koncu te priče pomogao HDZ-u sa 500 tisuća kuna, a na taj je iznos plaćen i PDV. Tako se otprilike može doći do jedne desetine od onoga na što je računao Sanader. Jednako tako, Grgić je posve ignorirao Sanaderov zahtjev da njemu osobno isplati stotinu tisuća njemačkih maraka. To se Sanaderu nikako nije svidjelo

DUBRAVKO GRGIĆ Vlasnik Euroherca je pokušao izbjeći HDZ-ov reket, a svoj otpor reketarima je kasnije skupo platio kroz afere s LučićemDUBRAVKO GRGIĆ Vlasnik Euroherca je pokušao izbjeći HDZ-ov reket, a svoj otpor reketarima je kasnije skupo platio kroz afere s LučićemBivši hrvatski premijer Ivo Sanader pokušao je od Dubravka Grgića, većinskog vlasnika koncerna Agram, za sebe iznuditi stotinu tisuća njemačkih maraka, a za HDZ je istom prilikom tražio ni manje ni više nego milijun maraka. Sanader je to od Grgića izravno tražio uoči parlamentarnih izbora 2003. Tada je Sanader tražio da Grgićevo Euroherc osiguranje izdvoji milijun maraka za pomoć HDZ-u u predizbornoj kampanji.

Taj se gotovo nevjerojatan događaj zbio u poslovnoj zgradi Euroherc osiguranja u Ulici Grada Vukovara u Zagrebu. Tom sastanku prisustvovale su četiri osobe: Dubravko Grgić, Ivo Sanader, Vladimir Šeks i Darko Tolić. Sanader i Šeks sastanak su tada dogovorili preko svojih osječkih stranačkih kolega Ivana Drmića i Branimira Glavaša. Drmić je u to vrijeme bio blizak sa Darkom Tolićem, koji je bio šef osječke poslovnice Euroherc osiguranja.

Drmić je Tolića zamolio da stupi u kontakt s Dubravkom Grgićem i prenio mu želje Sanadera i Šeksa da se s njime sastanu. Grgić je pristao i ubrzo se neugodno iznenadio.

Grgić je na koncu te priče pomogao HDZ-u sa 500 tisuća kuna, a na taj je iznos plaćen i PDV. Tako se otprilike može doći do jedne desetine od onoga na što je računao Sanader. Jednako tako, Grgić je posve ignorirao Sanaderov zahtjev da njemu osobno isplati stotinu tisuća njemačkih maraka. To se Sanaderu nikako nije svidjelo.

Nedugo potom Drmić je Toliću doslovno rekao da je Sanader zbog Grgićeva ponašanja na tom sastanku popizdio i da mu je rekao da mu je Sanader ispričao kako će zbog toga Grgiću j... mater.

izvor: nacional.hr