Muškarac iz Velike Gorice do 'zuba' naoružan

arsenal oružja, temim mušić, stan u sarajevu, mostarski vicevi, municija, puška, Glasnogovornica MUP-a, Republika Srpska, krijumčarenje naoružanja, Švedska, posjedovao streljivo i puške, Oružje i streljivo, kaznena prijava, uhićenje, osumnjičeni su uhićeni

Kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari zaradio je 47-godišnji muškarac iz Velike Gorice kod kojeg je policija, na temelju sudskog naloga, pronašla cijeli arsenal oružja. Velikogorička je policija kod 47-godišnjaka pronašla dva eksplozivna streljiva, deset ručnih bombi, protupješačku minu, deset detonatora za ručne bombe, dvije detonatorske kapisle, elektro detonator za protupješačku minu, 267 komada lovačkih patrona, 1.689 komada streljiva različitog kalibra, 231 komad kapisli, tri spremnika za streljivo strojnice, strojnicu, tri puške M48, automatsku pušku, lovačku pušku bokericu, pušku s optičkim ciljnikom, tri cijevi od puške M48, tri kundaka-drvena, tromblonski nastavak, prigušivač za pušku, šest spremnika za streljiva, metalni bokser i drugo.

Policija je priopćila kako je osumnjičeni od kolovoza 1995. godine pa sve do 2010. godine nabavljao i preko raznih oglasnika kupovao vatreno oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva, dijelove oružja i minsko eksplozivnih sredstava, a čije je nabavljanje, posjedovanje građanima zabranjeno ili je dozvoljeno samo uz prethodno o

"Manje oružja - manje tragedija" u tijeku


Zagrebačka policija podsjeća sve građane kako je još uvijek u tijeku akcija 'Manje oružja - manje tragedija', kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija.

"Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi", upozoravaju iz PU zagrebačke i podsjećaju kako se protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje neće pokretato prekršajni ni kazneni postupak.

Iz policije upozoravaju kako građani oružje i eksplozivna sredstva ne bi smjeli sami donositi u policijske postake kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozlijeđivanja. Umjesto toga, građani bi dragovoljnu predaju trebali prijaviti na telefonski broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. "Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje", poručuju iz PU zagrebačke i dodaju kako je dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena.